發新話題

[求教DIY高手] 其實鎗身點做到呢種效果?

[求教DIY高手] 其實鎗身點做到呢種效果?

小弟有右手面果枝黑柄m93r, 但就算上咗鎗油, 都係做唔到左面果枝(木柄)的令面

其實點先做到?

附件

5-10-2012 00:52

引用:
原帖由 gtoray 於 5-10-2012 02:21 發表
拋光後再造染黑處理
師兄, 以你睇, 用咩染黑佢會做到呢?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-10-2012 13:49 發表
力架for wood only

用省銅輕輕磨is ok,but 輕輕磨
省銅can 拋光 abs too

亮光布is tool only,you need to 用省銅
即係省完銅再用亮光布?

我真係新黎, 唔識

引用:
原帖由 tango1997 於 6-10-2012 15:11 發表
郡氏編號212&214經已搞得掂

利伸:小弟不是DIY高手。。。只是業餘DIY手作仔
鎗街間modern係咪都有得賣?

或者師兄介紹我去邊度買?

引用:
原帖由 tango1997 於 7-10-2012 13:19 發表
師兄請參考小弟劣作。。。。第65樓x!!
http://www.civiliangunner.com/cg ... p;extra=&page=5
材料:.............洗油水,模型油,毛筆,布仔?

好正! 但係啲色點先做到我想要果種?
同上面師兄講的省銅同亮光布有咩唔同?
真心求教

引用:
原帖由 tango1997 於 7-10-2012 14:37 發表

枝93r本身係膠定金属?
metal

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-10-2012 23:14 發表
easy:噴郡氏半光澤
hard:用青蠟打
gun blue最難,不計個人技術,脫色又煩,刻字又淺,打磨or打沙效果不好,同埋成支槍三隻金屬一隻膠有會出四隻黑色

青蠟又咩黎?

用郡氏係咪跟你個方法就得,咁用212定214先?

不得了,
原來用省銅水同亮光布, 完工之後再加啲鎗油就已經好靚! 達到期待效果! thanks 各位師兄

等我個wood grip換埋我一次過post! btw已裝鋼管

發新話題