發新話題

想買枝約1.5Kg,可以空扣嘅氣手槍練習

好難喎....ISSF用嘅氣手板機(電子板機)嘅手感,並不是一般市面上嘅合法AIRGUN、airsoftgun可以比擬,實在相差太遠了,一定要的話可以試下 star pss 300 target pistol (6mm air soft gun)勉強叫近似少少
AIRGUN 可以 試下gamo compact .177(4.5mm)(但返來一定要自己再改軽扳機,同埋枝鎗身未夠重量...)
用其他鎗好易用壞手勢....
Ps:Loveless 師兄有支star pss300,您可以問下佢....

Happy shooting!

附件

25-2-2013 20:31

Star pss 300

25-2-2013 20:38

Gamo compact

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 Kenli315 於 26-2-2013 11:16 發表
同埋把Gamo同star做唔做到空扣?

有嘅師兄可唔可以講講?
可以空扣:star唔入彈同氣,假上鏜一下即可(無聲的)

gamo...天堂無貨咩?

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 loveless 於 26-2-2013 12:35 發表
選擇好似唔太多..
Maruzen APS, KSC GP-100, Star PSS 300, Gamo compact.
仲有支外觀應該仿 Hammerli 280 的東西, 唔記得叫乜名.
印像中至少有2支國產仿競技槍, 但倒胃口的..

APS有點太輕, KSC極難揾,  ...
Love兄....上次小弟玩您果支star您是否自己有改過...?

引用:
原帖由 loveless 於 26-2-2013 12:51 發表

冇改喔, 原裝的..
原裝的,手感也可以喔...
個人覺得手柄感覺是gamo比較好些(大家原裝計),但扳機是star比較好..

巷仔"腸天堂"應該有gamo賣...

如果純練持鎗、空扣扳机的話用star會好d....
但如果日後有機會練埋射彈的話買gamo會好d,搞搞條扳机彈弓的話(十分易搞)扣雞都唔錯架,凖度亦算十分好,打10m應該比star凖很多,反正两支價錢亦差不多....千多元而已

happy shooting!

引用:
原帖由 Kenli315 於 26-2-2013 17:42 發表
之前響旺角睇1800,啱啱打比代理2400...

仲有想請教下枝GAMO COMPACT拉桿係咪要好大力?
唔拉的話可唔可以扣板機?(意思係空槍扣雞練板機控制)

Thx~
拉捍泵氣原裝21磅力,香港版因為溜氣,拉捍泵氣果下壓力應該再細少少....
未試過唔拉捍就扣雞,呢樣答唔到您,軍醫無呢支鎗,只係朋友借來玩過一排...
小弟覺得您打得好呢支鎗的話,打番正宗ISSF果的鎗應該無太大難度的...

引用:
原帖由 Kenli315 於 26-2-2013 21:19 發表
啱啱要咗把二手嘅,1349~
聽日攞到槍再分享下~

多謝幫忙~
係 Gamo 定 star呢....?

引用:
原帖由 Kenli315 於 26-2-2013 22:22 發表
Gamo

原本都諗住睇睇,不過:
1)槍街唯一把star已經賣咗~
2)上星期睇所有gamo compact都無display
(唔知係咪賣哂)
3)個賣家開價1349都啱budget
所以心急咗~

其實買二手槍都驚驚地, ...
感覺如何呀...?板機o唔ok....?

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 Kenli315 於 27-2-2013 21:14 發表
Gamo compact

試咗幾下:
1)空扣(DryFire)只要壓氣到1卅3左右,會聽到”啪”一聲,
已經可以還原,扣板機練習。聲音好小。
2)Trigger有啲緊,不過Ok,練力重好。
3)把手大咗啲( ...
弓起!弓起!
2.打開手柄,把其中一條彈弓個頭拉長少少即可減輕Trigger力度...
3.把手大D係預左比您跟手型打磨,磨正之後可以好FIT...

PS:遲D再返新貨軍醫都會入番支玩下.....

HAPPY SHOOTING!

如果只計板機同舉鎗重量的話,star真係會似樣過gamo...只係呢兩點較好而已...不過gamo個柄係真木,star係膠,gamo件木您磨咗之後會好揸好多,fit晒您隻手位!star磨極都無佢咁好,所以您冇揀錯鎗的.....

發新話題