發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 02:49 發表

食蕉啦~
要皇帝蕉,吾要大蕉...唔該..

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 tango1997 於 6-4-2013 16:03 發表

搬去同羅round?畢國?。。。。嗰度多G竇啊
死....吾明TIM...??

HAPPY SHOOTING!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 tango1997 於 7-4-2013 01:14 發表

唔洗明。。。。難得胡塗
咁又係.....胡塗有時真的是福.....^^

引用:
原帖由 chris1 於 7-4-2013 04:08 發表

殺傷力高就要禁? 無人話D彈Design黎犯罪吧, 刀夠可以用黎斬人係咪先
擁有唔過2J既槍, 合情合法合理
同收藏刀具一樣, 無人叫你開封架嘛? 要開封容乜易, 簡簡單單一把刀開左封就可以用黎劈友
同樣地一支善良之槍好 ...
簡單D講:男人有條陽具就有機會用來強姦(尤其在印度...),咁係咪要剪晒佢先至安樂呢....?

引用:
原帖由 怒人甲 於 7-4-2013 11:30 發表

中國自古既皇族一早行呢套啦,證明思維冇變過^^”
正中下懷.....

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 12:16 發表
就香港嘅氣槍界, 我覺得禁嘅可能性唔大
禁左 廣華街一半以上鋪會收皮
品牌(GP, KA, DF, RED FIRE)等都會少左香港嘅大市場
唔係我亂UP, 出到WARGAME場你睇下有幾多支M4
IPSC界, AGTS界, WARGAM ...
知唔知當年港英正苦定2J上限就係專門針對金屬彈AIRGUN而定,當年邊有咁多6mm日本仔AIRSOFT gun?港英正苦D專家絕非浪的虛名!專家定2J以下無問題就無問題,2J以下嘅玩具都要領牌?唔係話唔得,但正苦先無咁得閒兼無聊....

話之您乜彈!2J以下想60米入肉一定係天慌夜談!
AIRSOFT Gun 難改大力?!白粉夠難買,要食嘅一樣買到,係唔食就一世都唔會食...軍醫已經叫做唔識改鎗,但您試下比支KJ M700 , KJ mk1卡賓軍醫睇下可以改到幾多米入肉...?(不過後果我唔負責....)

Ps:台灣有人用KJ MK1卡賓改力射6mm啤鈴珠打人入左頭骨您知唔知....?

其實軍醫都好贊成買金屬彈AIR GUN 嘅人要登記年齡同資料,但都無乜用,用得PCP AIRGUN 非法改原裝力來犯罪果D友仔,肯定唔係細路,肯定係有番咁上下財力同埋非法渠道搞鎗嘅成年人,呢類人若真係要犯案的話,要搵支6mm AIRSOFT 比錢人非法改大力來犯案嘅話亦話都無咁易....

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 13:26 發表

唔好意思, 冇講明AIRSOFT用膠珠
唔好意思....哈...哈...咁您知唔知AIRSOFT點解叫AlRSOFT呢,乜嘢鎗先可以叫AIRSOFT GUN呢???

引用:
原帖由 tango1997 於 7-4-2013 13:42 發表

。。。。香港市場有幾大?。。。。歐美加唔講。。。。淨係講台灣省。。。。香港真係雞毛蒜皮 。。。。偏遠至俄羅斯。。。立陶宛。。。呢D市場多到嚇死你。。。。。如果甚麼gp ka ca aps jg je dbo ...
Tango兄:個個有您諗得咁理性、成熟同全面嘅就唔會有呢個討論同埋呢個咁”搞笑”嘅群組出現la....

引用:
原帖由 tango1997 於 7-4-2013 14:27 發表

唔係呀
。。。。。我成日刀出埋D膠post。。。。有紀錄你睇我有多膠格
大智若愚,膠得有理....,好過有D「大愚若智」....

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 14:33 發表
香港都有一定數量玩家嘅
不過奈何小弟高中生一名, 料就唔多夠再拗, 只會愈講愈錯,
死牛一便頸都冇好下場
只係上黎討論下
感謝各位師兄指教
又不要咁講,其实師兄與呢個群组既人皆係發心正面的,值得欣赏的…只不过—時想得未夠全面,偏激左D而已
Happy SHOOTING

引用:
原帖由 K0711 於 7-4-2013 15:16 發表

都唔明點解一定要用刀泥做比喻,刀算係日用品,正常用既時間都比AIRGUN多.
你仲好笑,男人有條陽具都可以拎泥講,天生既野泥,而AIRGUN係消費品,根本就唔可以放埋一齊講.
講得好!十分好…咁WARGAME同AIRSOFT亦不是生活必须品…亦不是好似您條陽具一樣喺一定要存在的東西,咁要禁咪—齊禁晒佢LAW…好冇?!
仲有,眾多玩/收藏AIR GUN既人當中有幾多%有用來射過人同動物呢?但玩AIR SOFTGUN 既人又有幾多用來射人?我想超过60%以上…(打WARGAME唔係射人嗎?)
咁可唔可以夾硬話打WARGAME/AIRSOFT暴力过玩AIRGUN呢可?!哈…

引用:
原帖由 jacko 於 7-4-2013 16:42 發表

刀係必需品,玩具槍唔係
請看#202.....

仲有D事可能D小朋友係唔知嘅....卅幾年前香港市面冇咁多歐美AlR GUN比您輕易買到,連日本仔入GAS 嘅AIRSOFT GUN都未有,大家都係玩SS-9000之類手拉AIRSOFT GUN,但果陣一樣有大把友仔痴缐改大力射爆人地窗口、射爆汽車大銀幕,射狗、射傷人,改到穿4分木板都仲得!軍醫以前在屋邨、新界親自見聞都唔少,一定多過而家D新聞!不過果陣唔興郁下就報警,傳媒亦冇咁炒作而已....咁點解唔禁晒啲AIRSOFT GUN呢可...?難道而家發生嘅叫事實,以前嘅歷史就可以不理....?!

Ps:就算近幾年,打街場比人連發鑲珠嘅例子亦唔係無發生,果D都係AIRSOFT喎.....唔禁晒佢?!

引用:
原帖由 chris1 於 7-4-2013 15:30 發表
你唔好淨係講Airgun, airsoft都一樣, 一樣傷得人, 要講一齊講
GOOD....!

發新話題