發新話題

[VFC] FN FNC GBB

FAL 上膛杆0吾會跟全BOLT行, 礙眼程度較低, 但FNC, SIG 553, AK 果D, 支柄仔跟住行, 如果抽筋0甘行得一半, 變0左.22版本0甘, 係好礙眼

引用:
原帖由 jacko 於 13-5-2024 20:35 發表

其實我覺得可以
要跟足FN就應該0吾得了,隻bolt 已“出界”

引用:
原帖由 jacko 於 15-5-2024 06:50 發表

退而求其次,平尾,4/5行程都好吖
初步計過可留返1.5cm做buffer, 支柄去到個兜兜中間,飛機入氣位剛剛輕輕壓到Hammer咁。
所以如果太進取拆走buffer, hammer就會掃到去推彈杆

但又好過MP5, FNC 冇彈停BOLT時,條bolt 可以好好睇睇繼續埋州

我發覺我果支係冇裝較hop up 粒機米。。。。

睇返原來睇錯,原來粒機米幾大粒

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-5-2024 07:22 發表

想問下停彈個結構係咪好似we咁 頂高個fire pin扑唔到valve?
係按低fire pin 後面與hammer個撞擊點,等佢通坑渠起隻hammer褲浪底過

MP5有D難了,一來隻匣冇乜空間容納D頂杆,二來隻hammer會犧牲美觀感

行多0左DD,盡了力,紅色係原裝位置,綠色係執過後
激進D拆走buffer,應該會間歇性卡飛機同監生夾扁條recoil spring, 剪短佢又驚唔夠力recoil.
而家cut走大慨3/5 buffer, 好似D “全行程”GBB AK 0甘,頂住檔先。

我純粹當掛牆model gun 玩,會否影響射擊效果我就不理了

發新話題