60 1234
發新話題

有無師兄玩開機械手錶同鐘?

帶上身遠睇無得睇,高仿睇唔出。

附件

30-8-2015 22:32

閃爍,真假一瞬間感覺得到。

成日問埋啲犯法嘢點答你。

夢想錶。。。
欠老虎一隻卡地亞陀飛輪三問錶,要買就買一對對錶。

唔得

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-8-2015 08:00 發表

三問係問乜?
手錶當然問時間
---
樓上大文豪有解答

引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2015 10:01 發表

X2, 我都已經好少真係會戴住隻錶.

時至今日, 在絕大部份情況下, 腕錶已唔再係需要品, 而係飾物.
而飾物在社交上係會被人用黎衡量配戴者.
所以...純個人意見,
在唔擁有真品既情況下唔好用仿品,因為係點計都 ...
機械錶對我嚟講唔係裝飾物,係一個小宇宙,三幾球能買到個小宇宙係超值得的。以上的說話跟老虎說過。。。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-8-2015 12:09 發表
咁都係玩鐘算數。。。
時鐘不簡單,Pierre Jaquet-Droz 作品係一部自動發條機械人。

引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2015 13:11 發表

Scorsese 2011年o個套 Hugo 有冇去撐場?
https://www.youtube.com/watch?v=LAfQO1kfANg
無,老虎話我個人好俗無文化,當初唔知點解會畀我呃到。
---
事實上女人係畀男人呃先正常。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ContractKiller 於 31-8-2015 13:29 發表

C兄你一定吾夠我俗無文化, 有一次我去人地寫字樓開會, 門口個小姐以為我係去整影印機, 我同我女朋友講完依件事佢笑左好耐.....==
你去開會你係文化人,我係粗人。

攞時裝嚟講即係點,uniqlo集團單挑Genius Prada LVMH連合軍。

引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2015 15:54 發表

題外話,講o下數據..
錶唔係必需品, 卻係大生意.
2014年計, 全球共賣出o左12億隻手錶,
總值大概係400億美金.

12億隻手錶中, 有3千萬隻係所謂瑞士/ swiss made 錶.
瑞士錶係以2.5%既數量, 佔o左市場總值既5 ...
係詭異,係局又好。。。
如果唔係咁機械錶早就死喺石英錶手上。

引用:
原帖由 YSL 於 31-8-2015 21:15 發表
CCCP 受唔受?
回教主,
ccp Carol Christian Poell 唔受,太重口味。
45R懷舊棉西裝外套,U形口袋設計方便配帶懷錶,係小文青必備。

引用:
原帖由 YSL 於 31-8-2015 23:06 發表

45R ???
45R小日本服裝牌子,風格就好似劉大俠喺華麗轉身個造型咁。個牌子都係隨便講吓,根本唔會幫襯。
---
見到教主很感觸。。。今天生活似寫意 我也似忘掉往事 你那影子退出了 誰人知

睇你點睇ETA機芯

60 1234
發新話題