發新話題

仗義每多屠狗輩.......

回覆 8# 的帖子

給你掌聲。

本來個帖同劏狗無關,最後引伸到道德同資源層面上,就真莫名其妙。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-6-2014 13:06 發表

x2
講道德,講資源無問。
資源損耗,科學無法控制,
由基本道德方面延伸,去解決,很正常。
狗肉,喺大陸仲係主要食糧之一,
劏狗,食狗無問題,係虐殺有問題。
狗肉資源,要去破壞或要管制,
睇落去好似保護了狗(管制唔一定好事)。
不過肯定係公地悲劇。

引用:
原帖由 gtoray 於 25-6-2014 13:15 發表

仗義
屠狗
引申出來的深層探討
說不上是莫明其妙
阿公,你比 Maison Martin Margiela 還要傳奇,居然可以將古語強行解構。
---
同為安特衛普出身嘅KVA對住MMM真係甘拜下風。

引用:
原帖由 gtoray 於 25-6-2014 13:41 發表

這算是讚賞啊??
讚賞。
KVA玩完,今晚改頭像。
改為荷蘭雙子Viktor&Rolf,
溫文儒雅,真正的好基友典範。
---
我有套Viktor&Rolf天鵝絨鑲邊晚服西裝,等老虎間公司嘅少爺仔十月擺酒時著。

樓上嘅對話,失實,邊有咁嘅事。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-6-2014 16:32 發表

吾奶明
唔明好過明,我第一件稱得上叫做“正式”嘅單西裝係mmm line 10,不過可以話你知,完全同酒樓部長著嗰件無分別。line 10 喺有啲人眼中是副線。
---
以上都是廢話,蘇師傅只要知道十個設計師九個基就得啦。

引用:
原帖由 loveless 於 25-6-2014 17:42 發表

Reni兄一向貪靚, 時裝野唔洗明, 甚至唔明好過明..
即係有D似...3舊水一對俄佬軍靴, 同3千蚊一對美佬Danners 既價值觀哲學問題
而 MMM 則係會6千蚊俾對膠拖鞋你...
早年差啲喺大陸PK,放返出嚟後,鬼人就每季畀筆條數,我話過條數只會用嚟吃喝玩樂不做正事。
---
過多一兩年,囝囡大啲,我會一家大細去鬼街算賬,到時有圖有真相有故仔。

mmm造舊軍靴算是答案。
---
think rich ,look poor。

附件

11-1-2015 18:21

發新話題