發新話題

[認真] 動漫軍人

引用:
原帖由 0o0p 於 30-7-2014 19:43 發表
講真我都想扮軍人入去
唔知著條黑內褲+紅斗篷+人字拖
話扮緊戰狼300得唔得呢
要扮緊係扮底比斯聖軍啦,強如斯巴達軍見到聖軍到要掉頭走啦。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-7-2014 20:55 發表
扮城市獵人米得咯

無線新求偶節目D參加者,好鬼似廢柴同盟
雖然無睇過,但我應該可以做形象顧問。

引用:
原帖由 0o0p 於 30-7-2014 21:08 發表

有無漫畫/遊戲名提供?
真實歷史史上最強步兵,無需參考漫畫。

引用:
原帖由 0o0p 於 31-7-2014 19:44 發表

每一兵種都有佢既特性
斯巴達自細訓練個人技藝高 但長期習慣應對雅典偷襲式攻擊所以排既方陣唔係方陣而係一條長龍 正面攻擊要排好多個方陣先會穩固
底比斯SEX TEAM 由軍中抽出150對同性戀人 靠既係愛;mtrustmem ...
簡單講係陣法轉變,希臘方陣係最古老陣法,缺點亦最多。方陣最大作用係”阻“,唔係突破,突破始終靠騎兵。然後,底比斯聖軍係史上第一支用斜線陣軍隊,斜線陣作用係將方陣陣式拉開,破壞方陣“阻”力。所以強如斯巴達軍亦戰敗。而後來出現嘅馬其頓方陣係改良過嘅方陣,長槍配置重新編製過,第二列嘅長槍係比第一列長倍,令陣前長槍更密集,攻擊力同震懾效果倍增。而羅馬帝國所用嘅三列陣唔係方陣法,亦唔係陣法。係軍團。
---
希臘方陣或是馬其頓方陣,都唔係單一步兵戰,一直到有混合兵種。方陣作用係”阻”,如有疑問可以參考“火鳳燎原”裡面嘅官渡之戰嘅曹操兵法。
---
馬其頓國王腓力二世,喺底比斯生活過(人質)對聖軍戰法熟悉。

引用:
原帖由 dickson688 於 31-7-2014 18:19 發表

喀羅尼亞戰事,底比斯軍直接比亞歷山大屠呀...都唔係好勁姐
講敗,馬其頓敗畀羅馬,咪敗得仲慘。

引用:
原帖由 YSL 於 9-8-2014 14:30 發表
漫畫都有好多有軍裝look + 鎗

好似小林源文個D漫畫
D人扮越戰免仔味幾好囉
我都鐘意啲人扮月野兔女。

發新話題