發新話題

有無師兄玩開機械手錶同鐘?

引用:
原帖由 rho837 於 3-9-2015 02:12 發表

即叫SOSEEFULL開多個post:- 有無師兄玩開High End HiFi同AV系統
我比較鐘意講皮靴同牛仔褲話題

引用:
原帖由 YSL 於 4-9-2015 03:55 發表

我連衣著襯衫都唔識
教主體格天生威武,只要衣著穿得整齊工整就沒打問題。
---
唔識襯衫配搭可以交比女友幫教主選衫。
但千萬不能交給教母大人選。
就好似我買西裝咁,我老媽就話我嘥錢,
話著西裝,幾時先等到阿囡結婚嫁人。。。

引用:
原帖由 2slow 於 4-9-2015 09:32 發表

好葡萄呀
用投射打FPS會唔會頭暈呢,
小弟一直都好想試試感覺如何, 耐何過唔到內政permit唔批
嗰啲係高仿扮風光,我個個月都係糧食危機。

引用:
原帖由 2slow 於 4-9-2015 09:39 發表

係呢, 什少見師兄你講wargame話題, 始終呢度係wargame forum
我有有如Big Fish故事,不過未到時候講。
---
我最愛講老虎

其實我著衫好隨意,隨手拿起就著出街。
教主可以試下H&M嘅主線COS Collection of Style極簡風格,啲衫好易襯不花巧不浮誇。

石英晶振有限期,不然真的只買石英錶好了。

網上話廿五年,不過我0靚仔時試過隻錶擺櫃桶一年,話想攞翻出嚟帶先發現成隻錶面石英碎裂咗。隻錶係唔係擺咗成廿年先畀我買出,咁就唔知。

Omega 精準新定義
高級腕錶品牌的機芯功能愈來愈超卓,數十年前定下的測試認證已未能滿足新一代技術的需要,是以近年有不少品牌訂立一套全新的機芯測試標準。2004年12月,Omega宣布跟瑞士聯邦計量科學研究所(Swiss Federal Institute of Metrology, METAS)合作,於今年開始推行一套全新的腕錶認證方法。全新推出的Globemaster,正是首枚通過此嚴格認證的錶款。
8項認證標準分別是:

1. 機芯在15,000高斯磁場下的運作情況

2. 腕錶在6個不同位置運行的時間差距

3. 腕錶在0至2/3動力儲存運行的時間差距

4. 腕錶在15,000高斯磁場下的運作情況

5. 腕錶在暴露於15,000高斯磁場後平均每日的精確度偏差

6. 腕錶在模擬日常佩戴測試中平均每日的精確度偏差(6個位置、2種溫度)

7. 腕錶的動力儲存(自行運作 — 以不上鏈方式運行)

8. 腕錶的防水性能(在水中測試)

http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20150924/00315_001.html

畀老虎响床下底發現

附件

4-10-2015 20:57

Watches & Wonders再攀複雜巔峰
本地鐘錶界盛事Watches & Wonders《鐘錶與奇迹》錶展剛於上星期舉行完畢。今年錶展踏入第3屆,各大品牌對這盛事亦愈來愈重視,在錶展中發表多枚矚目新作,由全新系列、創新複雜功能以至最複雜功能的錶款都有,充滿驚喜。
http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20151008/00315_001.html
---
想見識一下Cartier神秘鐘,及RICHARD MILLE陀飛輪。

附件

8-10-2015 18:51

8-10-2015 18:51

個市場唔係三大集團就係家族經營。
---
對eta機芯無話反感唔反感,反而有個機會畀diy高級手錶多樂趣。

千五蚊有鬼送扺買,通常名物先會成精成妖。

2萬幾買套老西嚟著好過

AP MILLENARY 復古橢圓
橢圓形腕錶向來散發優雅復古氣質,因此備受不少女士追捧。AUDEMARS PIGUET的MILLENARY系列有別於坊間一般的長形橢圓錶殼設計,破格地呈扁橢圓形,令腕錶更具個性。
http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20151022/00315_001.html

---
玫瑰金靚

附件

22-10-2015 07:50

22-10-2015 07:50

防磁功能係畀奪寶奇兵用,喺指南針失效情況下,攞隻針對住太陽當指南針用。

發新話題