發新話題

如你能回到過去!

五胡亂華前,手持反物質槍,保護中華純種人。

引用:
原帖由 tango1997 於 8-8-2014 11:46 發表

乜野叫反物質槍?
可毁滅地球的武器。
---
隨意穿越時空,掌管DNA。

回覆 8# 的帖子

唔係,咁深奧嘅嚟邊會識,自己都畀人淘汰。
---
如果爆發第三次世界大戰,應該會係徹底性嘅種族戰爭。

引用:
原帖由 tango1997 於 8-8-2014 13:12 發表

咁樣造。。。鬼子就不會入侵中華
無用的,徐福之後角色跟“大物主“有牽連,但影響唔到日本文明。直接搞定”神武天皇”就可以。

引用:
原帖由 ayaka 於 8-8-2014 14:56 發表

但係買樓都要唔少錢, 不如番去買APPLE股票/人仔
係都買二戰美國債券啦。

花了哥。

花了哥係俗稱啫,
下次蘇師傅話想做鵲鴝,
我又會好粗鄙講即係猪屎渣呀。

引用:
原帖由 0o0p 於 9-8-2014 08:02 發表
一支槍改變唔到戰局 要有影響起碼要帶iron man公事包既級數
係得我支反物質槍可以改變世界

引用:
原帖由 tango1997 於 10-8-2014 16:02 發表

用.50係500米外狙殺十個方隊將領。。。經已散晒。。。死左唔知乜野事。。。邊個重敢跳上戰車揸壇?
講啲唔知真假數字,話說秦軍強弩射程係六百步之外,即係有八百米左右。幾年前日本仔有個搞笑節目,搵咗全球最遠視力的蒙古人,視力好似係7.0,可以同1.5KM遠的人打手勢溝通。古時啲人視力應該唔差得過現代蒙古人,即係能做到百步穿楊啲人唔會少。

引用:
原帖由 Hamlet 於 10-8-2014 14:57 發表

假如你設定係穿越返到清末之前至到五代十國之間

正確D講應該帶埋美國南北戰爭時期既火器製造技術返去,同時要帶既仲有黑火藥既正確配方(中國人一直以來搞錯佐火藥三種原料既比例),要識得造玻璃、識得蒸餾白酒 ...
現代火藥同黑火藥梗係有差別啦,所以唯獨我支反物質槍先係天下無敵。

引用:
原帖由 T-800 於 9-8-2014 01:20 發表

蘇師父:
每個人都是您睇我好,我睇您好,好多野您吾知既。。。。

Happy shooting!
劉健明同陳永仁都係,你睇我好,我睇你好,可以話直頭要交換人生。

引用:
原帖由 tango1997 於 23-8-2014 12:36 發表

神武天皇。。。。是人徐福?
日本天皇祖先,第一代天皇。日本皇室血脈仍一直流傳於世無停止過。

發新話題