發新話題

我們牌D槍咁出名易爛, 其實係爛邊部分呢 ?

我手頭得一支我們ge槍(HK3 GLOCK 17),打左好幾年,淨係爆左外管同埋pat pat痕換hop up + inner barrel,咁當然我錫住用

引用:
原帖由 walther 於 2017-10-30 10:44 發表

點解外管會爆咁奇既 ? 佢冇咩點受力架喎. 佢既 hop up 同內管有得換 ? 邊間補品廠出既呢 ?
佢條外管薄皮,我換左條40蚊ARMY管,粗過原裝管
好少GBB冇得換hop up同埋inner barrel
我換左瘋葉管,我本身純粹換膠,跟住見到一包成套過三舊水,最後索性換哂佢

引用:
原帖由 walther 於 2017-10-30 11:00 發表

鎚係指打落出氣哇佬嗰件嘢 ?
鎚係hammmer,打valve個part叫firing pin先岩,真槍打落底火,玩具槍打落valve度

引用:
原帖由 walther 於 2017-10-30 11:20 發表
一般槍既鎚都係冇咩特別幼細又受力既位, 如果話係D kick 位磨蝕我都想像到, 但就好難想像點樣會斷, 係咪條轉軸斷呢 ?
如果講返樓上18C爆hammer就唔同,因為GLOCK hammer唔是咁樣的

引用:
原帖由 walther 於 2017-10-30 11:40 發表

佢地有D Glock 已經出到 GEN4, 係呢方面仲冇改善 ?
「GEN 3 & GEN 4唔同都係個殼唔同」
睇錯左以為你講緊內件,outer barrel唔知有冇唔同

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-30 12:08 發表

我果枝都係3hk g17 打得好少都斷外管
另外佢隻trigger cock左同未cock都係同一個位
依家應該trigger bar變型 扣到好深先打到
我咁多年都係用佢,早幾個月打打下CQB斷左,條管臨死前都殺到一個,叻仔
Trigger bar仲好正常

引用:
原帖由 RCOOH 於 2017-10-30 12:52 發表

成條飛出黎打低左一個? 咁堅?

係條管斷氣之前都射到粒彈出泥,跟住就一命嗚呼

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-30 12:59 發表
斷管果下聲好靚
首先係一下好清脆ge斷管聲,跟住一下好清脆ge落地聲,跟住一下好清脆ge F word

發新話題