發新話題

認真!覺吾覺近一年少人玩槍

少就唔會少左人...反而越黎越多人玩就真~
不過要分有D會打GAME, 有D係儲槍...好間中先會玩一兩場...
會打GAME既又未必肯買槍...
會儲槍買槍既又未必肯打GAME...

再加上越係新世代, 越無果種DIY才是有樂趣既感覺係度~
市場個個要既都係平價地一步到位...
由以前手槍要自己換金身DIY...到而家VFC叫開始做到個咁既市場, 越黎越多人重視...
呢個係成個大潮流既轉變...

FORUM/FB都變左做一個只係收集資訊同分享自我品味既渠道...
有時我都會諗...到底D人係鍾意落場操作支槍既感覺, 定係鍾意砌槍DIY既感覺, 定純粹喜歡打WARGAME呢種遊戲??

引用:
原帖由 2slow 於 10-8-2015 15:46 發表

我想再講多次一樣野, 大家出post點解唔可以直接出品牌名稱??
對於新手黎講真係好難搜索, 鬼知"我們" "\/\/A" "VFZ" "方丈牌" "豬香港" "蘇大C" 等等係咩東東??!!
係, 同期既人可能知係咩, 但以後d人想 ...
其實除左新手SEARCH唔到...分分鐘叫人爬文果D人都SEARCH唔返個POST出黎...
我都講過幾次..有時做到既, 比條LINK人都好丫~
野又答唔到, LINK又比唔到...人地想做功課都做唔到LA~

引用:
原帖由 Dave 於 10-8-2015 19:40 發表

每當有人問而我又覺得好易答,

我通常會自己搵一次,之後比KEYWORD 佢搵,

如果我自己都覺得好難搵,就會直接打字解話。

最柒係口快快叫人搵點知自己都搵唔出最後比第三者督爆 ,千祈唔好試
我同你一樣LOR...
簡單三兩句答到既, 做人咪爽快D答人LOR~
唔得既就比D自己都會咁搵既KEYWORD比人SEARCH, 都唔得又有時間既先自己SEARCH多次個POST出黎~

引用:
原帖由 2slow 於 11-8-2015 11:58 發表
天氣熱轉玩室內打靶仔

其實SET長鏡20米距離夠未??

引用:
原帖由 Dave 於 11-8-2015 15:04 發表

唔夠的,HOPUP 一般來說十米打後先開始見到效果,20 米算是初段效果,30 米叫好點,最好當然是40 ~ 50 米,實戰都是呢個距離射擊居多。
明白...因為而家支4X鏡都係室內30米度SET...
出到OUTDOOR都係覺得勉強夠用...
即係想SET40米...唔出戶外都SET唔到

[quote]原帖由 Tango1997 於 12-8-2015 12:54 發表

M4 workshop

引用:
原帖由 Dave 於 12-8-2015 14:34 發表

咁又要睇下你支咩槍,好似我之前去MMMM 場SET 槍係拎支ARES MSR 同MARUI 次世袋同MARUI DE去,
次世袋我平時拎去實戰室外場都係瞄邊打邊,好大原因係連射槍通常你會打既距離只係25~40 米左右,
唔好以為好近, ...
長槍我通常都係打25-30米既目標, 多過30米既我感覺唔到...可能都會打幾槍試下~
短槍支3HK PX4自從換完HOPUP膠SET好之後, 打20米無咩難度...已經好滿意~
係淨係低支1911未搞好~

發新話題