發新話題

槍街黑店

引用:
原帖由 jacko 於 5-3-2017 17:36 發表

其實呢樣真係唔可以,鋪頭明碼實價,無理由主動要人平比你,一係買,一係唔買
咁又唔係喇, 你買部電話佢賣DISPLAY比你都有得講價啦~
而基本上買槍同佢講花我都會彈鐘, 彈完先話如果$XXXX我會買左佢喇~
佢鍾意咪賣唔鍾意都唔會逼佢既...鋪頭明碼實價賣, 我都明碼實價同你講啫~

基本上呢間咁出名既槍店, 我都係貪平先會入去買野...
反正佢個價係槍街黎講係最海鮮既~
不過最過癮都係, 咁大間鋪SHOW好多野出黎, 但最後問佢乜都係無/得返DISPLAY, 好有以前14樓既感覺...同埋呢間野有時係感覺唔太HELPFUL就真既~

試過陪FD買PPK...居然拎出黎之後試槍果陣向槍管同HOPUP果個位落油...當堂O左咀...心諗乜會係HOPUP位落油咁得意GA咩?? 可能我細路仔唔識野掛...結果支槍返到去先一粒直一粒"THE", 不過都心知貨物出門點拗都無用...

講SERVICE就咪鬼落槍街啦...呢方面E記真係好, 但而家去左新位又遠又細...
不過計埋個9折, 好多野同槍街差不多價, 比多一百幾十都好, 條氣係GUR好多~
而家睇就落槍街, 買既話E記有貨就特登落E記比佢賺...網購就搵紅狼算數

引用:
原帖由 bennytsang16 於 6-3-2017 10:23 發表
關於「買親都話係最後一枝」—— 以小弟個人經驗,最後(display)果枝通常外觀比較好,性能亦無乜大問題,因為即使之前有其他客人拎過上手睇枝槍,店員都會千叮萬囑、牛咁眼叫人唔好拉、唔好扣 trigger。
性能就無乜大問題既...不過會花係正常...
就算叫人唔好拉雞扣TRIGGER都好, 拎出拎入撞到下其他槍都賴野, 更小心都難避免~

引用:
原帖由 Accelerated 於 4-3-2017 21:07 發表
自己同朋友去某間出名既槍店
買marui mp7 check槍果陣發現條bolt有問題問佢可唔可以換
佢話支支都係咁架,咁佢講成咁我地就冇換
之後拆槍換件就發現d螺絲滑牙

之後都有兩件(有趣)但係可能唔關槍店事
hi ca ...
1. 支MP7明知唔妥都照買...你係輸自己經驗...
佢話支支都係咁JE, 你咪叫佢拎多幾支出黎COMPARE下先囉~
佢證實到支支BOLT都有問題咪硬食囉, 唔係既即係佢水你...一係換槍, 一係退錢~
不過前提係你由比錢到發現問題中間無離開過間鋪先有得講...

2. 第二單就無得講既...槍鋪入氣果刻無漏就無漏...
返到屋企過左兩日先漏係縐對無得怨, 唔係人地黑店, 係你個人黑JE~
我都試過咁黑, 買隻馬記匣係鋪入氣果陣唔漏, 第二日諗住上槍試就即漏~

3. 可能係間廠既問題, 又可能支槍賣比你之前已經擺得太耐, 有D野一試就壞左崩左...
好難講...呢D野買乜都有可能會咁...

引用:
原帖由 N_G 於 6-3-2017 11:13 發表

其實hopup落油好多鋪試槍都會,根本大部份槍本身就出得唔好一開槍好易jam,噴少少油包你試槍個下係順既
除左馬記我都唔信有邊間廠支槍開箱係順既
我淨係見過呢間係咁....而且除左HOPUP, 係所以軟膠位都同你噴一次~
呢D只為賣槍無事既都唔知係想幫自己同害買家...
試槍唔得你鋪頭當DAMAGE GOOD比返廠係你既事, 但我做買家就唔會希望你咁搞我支野...
P.S.唔信還唔信...買AEG/GBB/手槍都10支8支...自己真係無一支新槍買果陣算係唔順既~

引用:
原帖由 type38 於 6-3-2017 13:29 發表
果間出名槍店,返親工都西口西面真係鄧佢地辛苦
特別係果條四眼仔,可能以為自己上個電視 出個鏡 就真係當左自己係明星
佢地面色已經同隔離捅工有得比
我又覺得桶工好少少...桶工係貴, 但有D野係得佢有, 你焗住硬食...
但另一方面, 桶工果班人黑面果陣問佢野, 至少佢真係幫你CHECK...
唔似咁出名既呢間咁, 黑住面口行入去睇都費事...我唔排除呢間鋪佢地成班人都好有料...
但佢再有料甚至佢叻到係HK NO.1我都唔係特別想幫襯佢...
賤D講句, 落得槍街總有比人水既心理準備, 出名呢間又係, 卡都無得碌既又係, 朗哥呢D又有可能...
咁橫掂係唔係都比人水, 咁何不搵間好相遇D? 佢靠好SERVICE水到多D錢都抵返丫~

回覆 76# 的帖子

咁又未必係皇帝級享受既...可能只係正常應有既SERVICE...
你又唔諗下人賣野佢賣野...人地比埋咁既"享受"你都只係收得比你貴少少仲要有唔少人肯咁比...
B.B.我無去過...但去A.A.果種感覺係佢店面既有咁既空間擺貨, 店員亦好似好有心助新手入坑, 但佢唔係水人買野果種, 而係憑佢自己對款式同牌子既認知去答顧客既問題, 減少客人買錯野既機會...如果請教人既一問一答已經係皇帝級享受, 你而家係槍街又承受緊咩服務??

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 11:46 發表

你去五金鋪叫人教你裝修,同搵間裝修公司幫你裝修,大家都係用個D料
唔同價錢唔同享受,邊間好人唔好人都係睇你進貢到幾多錢
自己唔識就係要比人夾一筆,識既自然唔會買野比人黑面
但槍街同你講果間A.A., 都仲係五金鋪價錢呢...
只係槍街果堆就睬你都費事, A.A.就你未幫襯就已經當你係會幫襯咁SERVE...
你問"五金鋪"個CFU, 槍街果班你本身同佢唔熟既實係10問9唔應, 想幫襯佢人1個樣都好似唔想你比錢佢賺咁~
另一間就未比錢就教下你要睇乜要點做, 講得明客岩聽就自然堆左櫃台科水...
錢係唔係都比咁多...服務好D自然值得人比多D...

態度既野, 唔係客識唔識就會唔會比人黑面既...
難道個客識野就黑唔到佢面?? 咪傻啦~
而家槍街果班就算水魚樣行入去任槍鋪襟條友10萬8萬現金出返黎, 槍鋪班人都係會黑你面...

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-3-2017 11:56 發表

港式唔憂做茶仔服務

應該係香港人先接受得到
接受到係一回事...佢地本身係態度上有好大空間去提升係另一回事...
一係做槍既就好似

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 12:11 發表
我一直唔明,去買枝槍大家要乜service????
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑 ...
老實講...西客同西鋪西店員往往係一個惡性循環...
你作為一個玩槍咁耐就話JE...我只係玩左幾年槍咁大把...
人唔識所問既野自然係一舊舊...你好態度D既咪LEAD下佢個問題真正問乜囉~
你LEAD到既賣野都賣得輕鬆D~

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 12:48 發表

五金鋪都放曬D工具係鋪頭.唔通你買張沙紙又試曬咁多粗幼先知自己想要幾多號?
買條喉都要自己度好咩size先去買啦,唔知買咩叫人開曬料番去唔arm用拎番去換睇下嘈唔嘈你?
唔知你幫襯邊間咁慘慘豬...一向我屋企自己整水喉/換其他野, 問過買錯左拎返去五金鋪佢都係即場唔多問換返比我...
成日細執幾十蚊既野玩左屋企10幾年換左10幾年...反而未比五金鋪嘈過我喎~

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 13:44 發表
首先我唔覺得買氣槍係要"d俾人拎o下試o下講解o下先賣得出",好似宜家買槍大部份都係跟款去買,唔拎上手都買架啦……而有唔同牌子又同款(特別係台灣牌子),好似Glock咁,真係要KY我們拎晒嚟拎上手先買?

另外 ...
以前咁樣或者得既...但又不能否認好多人以為睇岩果個款就會買, 點知一上手就唔岩FEEL, 隔離有支問下店員有咩唔同, 就算貴D後來都係買左隔離果支....
你講起GLOCK我自己都試過...睇J圖果陣認定左係17啦, 落到去諗住摸兩摸呢D例行公事JE~
點知一拎到上手就唔係果樣野, 但一拎支19又發現原來我係19, 19先岩我...

客唔識問野好正常, 因為PRO果個SUPPOSE係店員, 而唔係買家...
買家係PRO咁做鋪既咪比人LEAD住行囉...賣家賣野往往有時間去熟下自己件貨~
無人要求鋪入面所有貨佢都要熟, 店員唔識由衷地講聲唔好意思, 呢件貨無乜接觸真係唔熟, 客都無得怪人~
正如我賣槍, 除左交收時間地點之外, 其他野都係我LEAD住買家黎問答...因為對我賣果件野, 角色上我先係PRO, 個買家唔係~
UNLESS我真係預上一個好專業/好元老級既買家...不過呢D野三言兩語已經試得出...

槍街地鋪果班難聽講, 可能好多都以為自己好PRO, 但原來只係連普通店員應有既貨品知識都未有就抱住自己係PRO既心態...
問心講, 反而地獄果間我明知入面幾個都唔係熟貨, 但點解唔少人行返出黎都話佢SERVICE唔錯呢??

不過拉到咁遠也罷...CS唔好與是否黑店又唔係有太大關係~

引用:
原帖由 type38 於 11-3-2017 22:30 發表

到時成本咪轉落玩家, 而家d保養都比哂班代理去做(好似得we先有)
咁又睇佢收貴幾多JE....成本轉嫁完原來玩家最終先係比多三兩百, 咁又唔貴得去邊, 甚至有D抵WOR~

發新話題