33 123
發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 gtoray 於 27-5-2009 23:39 發表
如果當年有防暴警察......一切都可能不一樣
唉...邊有咁多如果呀.....

引用:
原帖由 surefire0828 於 27-5-2009 23:40 發表
近期真係好多六四帖...

其實...令我最介懷係中央到今時今日都唔敢面對呢件事
依家既政府當年點獲得政權架.... .....

引用:
原帖由 MF 於 28-5-2009 00:05 發表
唔喺下下問政府幫, 民主喺要有一班對制度有信心又要肯付出既人民先會成功
超認同你所講既野.......但係現實黎你所講既仲差好遠.... .....

引用:
原帖由 ACYY 於 28-5-2009 00:10 發表
無論共產黨做過D 咩,我愛既都只係中國
根據黨既立場....你唔愛國....
雖然我愛既都只係中國

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 28-5-2009 19:26 發表

咁香港ge新界圍村都唔差丫
唔好講佢地啦.....一出世就有屋收租...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 00:28 發表

本質根本就一x樣,睇下邊個醒d借題發揮得叻je
讀左咁多年歷史....呢的一早睇化晒啦.... ....
世界一向都係邊個拳頭硬既話事架啦....

引用:
原帖由 seals 於 30-5-2009 23:21 發表

好多你哋都唔知!

你見過寫上「新義安」「和合桃」支持民運的標語未!?

又見到你成日拉D「道友」,攞住膠袋去勸捐未!?(d錢更係自己袋)

幾十架車唔俾錢衝香港隧道見過未?!,

呢d新 ...
睇左咁耐坦白講...我覺得有的野你比較主觀,道友做果的野去欺騙人,但係總有人受騙架,只不過係借民運過橋者
黑社會打正旗號話支持民運,係可能你地知得比較多內幕,但係我又會去理解....黑社會唔愛得國咩??....
不論前因如何....結果就大家都已經知道.....

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-5-2009 22:28 發表

習慣做開便是對
中國歷史也冇朝代冇平民作反.....我都好想知有生之年會唔會有真真正正黎一次革命...

引用:
原帖由 keane 於 31-5-2009 02:00 發表

最記得係 " 李 桌 X "  果班友仔, 身懷巨款大大聲上去熱血支持,

跟住又話派剩d錢又被政府抹收, 根本無得求正, 唔通政府會開番張收據俾你, 真正係死無對證

我就唔信佢無抽水

成日得把 ...
階級鬥爭....萬試萬靈....

引用:
原帖由 Paul 於 31-5-2009 21:25 發表

不過早前TVB找到個比車車斷腳的
係咪有線呀.....有線搵番當年被車斷腳既大學生.....佢自己話為救一個女學生企出左路邊....但事後女學生唔認有咁既事...佢話呢個係最傷佢心既...

引用:
原帖由 keane 於 31-5-2009 20:41 發表

有人要踩場, D細既要大佬幫拖,

韓戰, 越戰 又係一個例子
適量既戰爭可以促進一個國家經貿既發展.....西方既軍火商養左幾多人?...

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 09:27 發表
CGF 還有很多有獨立思孝能力的香港人,可喜可賀!
呢個就係香港可喜之處....就係人人都講得.....係內地就算有獨立思孝能力都因為各種原因而唔講得.....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 02:02 發表

以中國幾千年的歷史加上1920年代軍閥混戰,唔見得中國會成功

1900年八國聯軍,經過左100年中國先在世界舞台上企起身,真係唔想中國再有咩亂事
坦白講中國實在太多人係文盲....依家行民主就係第二個泰國,非洲小國既翻版.....隨住教育既普及(點洗腦都好,人總有自己既想法)..
民主總有一日會再黎到中國既....

引用:
原帖由 m4devastator 於 1-6-2009 14:37 發表

我身邊啲大陸同學....

好似俾人洗腦咁...

好"文suck"
同學呀嗎......出黎社會做野看清現實....好q快就發覺俾人昆左....黎親我公司既內地大學生會部都好快開通晒....

引用:
原帖由 MS 於 1-6-2009 17:27 發表

佢唔係唔知!無謂講多錯多啫,在大陸最好裝"龍"扮啞
呢層我唔知 ....不過內地真係好多人裝"龍"扮啞

33 123
發新話題