發新話題

鷹之未來 ---- F-15SE 寂靜鷹

鷹之未來 ---- F-15SE 寂靜鷹

2009年3月17日美國波音公司向外發佈該公司為國際客戶提供之改良產品F-15SE(Silent Eagle),就暫且叫寂靜鷹吧
F-15SE的改良為使用全新研發附帶有兩個彈倉的適形油箱,使用數碼飛行控制系統,使用BAE的全新數碼電子戰系統,
在進氣口加裝雷達屏蔽,機身會塗上波音研發的隱形塗料,換裝雷神新型AESA雷達
原來的垂直尾翼會向外傾斜15度來降低RCS,每個彈倉可各帶一枚空對空導彈
對地任務時每個彈倉可負載一枚1000磅炸彈合共4枚,或每個彈倉負載四枚250磅的SDB炸彈合共16枚
客戶在有需要時也可以在兩小時內將F-15SE換裝成可負載29000磅重武裝的F-15E攻擊鷹
現有使用F-15的日本,沙地阿拉伯及以色列以經表明對使用了第五代戰機科技又可以快速換裝回重火力的F-15SE感興趣

[flash]http://player.youku.com/player.php/sid/XNzg1MzQxMDg=/v.swf[/flash]

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-3-2009 15:04 發表
有好重14+15+18影子...
係咪估佢唔到呢......
好明顯波音就係想飲F-22同F-35既頭啖湯...

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-3-2009 15:16 發表
想憑佢尼砌底洛蝎馬丁?會唔會大想頭左D?
佢冇話過要砌低喎,F-22同F-35就係因為太高科技國會遲遲都唔肯批賣出去
呢隻野雖則比上不足,不過同輩就真係冇對手,SE時RCS大幅降低做鬼鼠野,開大片時又可變回武器庫重鎚出擊
重點係波音既F-15海外訂單就做完,依家開個新PRODUCT睇下再有冇得吊命.....

引用:
原帖由 Paul 於 18-3-2009 16:07 發表
以色列九成想要
美佬賣俾猶太佬順便就拎伊朗做實驗品....

引用:
原帖由 Hamlet 於 18-3-2009 20:31 發表
感覺系用黎搵中東石油敗家仔笨既……
東方都有個種蘿蔔既笨老頭架

引用:
原帖由 Hamlet 於 18-3-2009 23:34 發表
蘿蔔頭固然之有可能,但以日本個性格,肯定系買生產許可證多,無咁多肉食……我仲估到一個國家可能會有興趣就系咖喱國,佢特別喜歡買一啲意念上既武器,耳仔又軟好易落疊,仲要提前出埋錢俾人間公司去開發,系 ...
我即刻諗起果隻母艦.... ......
不過所有15E用家都係潛在買家既....

引用:
原帖由 Hamlet 於 19-3-2009 00:08 發表
猶太佬要買,唔多唔少要美佬“貸款”過佢先再買,沙地阿拉伯當年買過一批,但性能大大縮水(因為猶太佬……),至於泡菜佬同海南雞飯,新買返黎無耐……

日本仔要買既話,對地精確打擊尼個似乎要閹割……
做左太監日本仔仲點會買呀.....最大可能係對外宣稱小桂子....實則就係韋小寶

引用:
原帖由 Kungz 於 19-3-2009 14:29 發表
印度佬好似鍾意俄國野多d,未必有興趣,反而日本同以色列就有好大機會...
邊個話架.....岩岩先同美佬買左8架P-8海神

引用:
原帖由 Hamlet 於 20-3-2009 10:58 發表

唔系單純俄國野,教練機印度有BAE Hawk Mk132、戰鬥機有幻影-2000H(準備Up到2000-5型)同Sea Harrier FRS.Mk51,數量眾多既蘇聯造戰機都系當年蘇聯同印度簽訂既軍援計劃下以一個幾乎系送既價錢買入,而家肯定無 ...
印度買到海神啦....唔知日本仔幾時會落疊呢....

引用:
原帖由 Hamlet 於 20-3-2009 12:26 發表
日本仔自己上馬了……

呢個項目我都有留意,不過作為頭馬都要幫大佬啃10架8架啦...

發新話題