發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 21:45 發表

對於政府o黎講,有幾多次鎮壓無人傷無人死,日日有幾多人為了自己的生存同自由而死,對於政治而言,好多時人命只係消耗品

64係咁,北愛係咁,早前他信o個d又係咁
人命係政治中只不過係一的籌碼...都係可以犧牲既...

引用:
原帖由 Tyiji 於 3-6-2009 15:31 發表
小弟想問下聽日維園晚會係第幾周年?
今年係第幾年六四呀....

引用:
原帖由 於 3-6-2009 23:29 發表
其實要平反六四真係唔駛等好耐

等上次有份既人(包括當時企起趙總書記後面既溫總)去哂搵鄧伯伯打橋牌就ok

咁共產黨先可以話佢地偏離人民意願 , 當政既咪唔駛上身囉
等多四十年到......

引用:
原帖由 於 4-6-2009 15:28 發表
中國有完善既食品 / 工程質量制度

欠缺既係反貪 / 監管既操守  

其中原因係因為一黨獨大 , 神又係你鬼又係你 , 冇人去制衡政府

" 共產黨為人民服務 " 已經成為歷史

官員變哂做 " 為人民幣服務 "
" 為人民幣服務 "...<-----我好鍾意你呢句 .....

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 4-6-2009 21:58 發表

其實我不論動機, 其實用傘都總好過用手...都算高招
與時並進嗎....講手不如講傘....

引用:
原帖由 runner 於 4-6-2009 22:25 發表
今日64維園燭光晚會有十五萬人支持,
司徒華先生20年堅持為公度為真相無白費,
努力呀華叔!
.....

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:03 發表

餅兄!

話說兩頭,實報實銷!
大把議員,請番自己家人做助理啦!
鋪租!市價租兩萬,自己租俾自已要五萬!
袋袋平安!
你咁講就有欠公允啦.....申請發還工作開支指引
有證據架話我諗敵對派別會即刻做野....落到地區議員我就真係唔知...不過中環果60個有幾多個自己份糧會細個阿公果份呀....

引用:
原帖由 Paul 於 5-6-2009 01:36 發表

投票人數上次只有兩成
香港人就係咁....政治冷感....唔燒到埋身有利益利害關係都唔會去發表意見...

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:19 發表

絕對同意!
像社民連的泛民主派!
選佢地入立會!?遲早好似十幾年前台灣!
開親會都打交收場,遲早變「垃圾會」!
但係你有冇諗過佢地三個點解會入到去?.......佢三個真係民選出黎...
長毛上屆已經係咁.....今屆唔滿意可以唔選佢喎....為何仲可以三路進入成功?.....
係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽拆蟹...依家有人代勞喎....
我認同民主係摸著石頭過河...每個地方都有自己演化既一套....除開北大人既干預...香港既民主會點?...幾年後咪支佢地仲有冇選民支持羅...

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:48 發表

在Yahoo找到的
「2004年尾至2005年中,塗謹申被揭發利用公帑租用民主黨和自己持有的「匯標公司」旗下的物業,作為自己的議員辦事處!!」
結果呢?....如果煮得死佢老廉會放過佢....
仲有冇其他?....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 01:30 發表

呢個又唔會的,香港d人反暴力的意識高到

連防暴警察用胡椒噴霧都比人話濫用,歐美or東亞o個d用橡膠子彈o個d係打仗ga la
所以我贊成一係唔好作反....一作反就唔好講和平......

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:05 發表

香港地投票率衹有兩成!
完全代表唔到民意!
主流民意我真係唔知.....
不過其他選民唔去投票....佢地三個按比例上就代表左果兩成選民啦.....
呢個選舉制度又係政府搞出黎既.... ...到有直選一人一票唔比例代表就見真章

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:19 發表

談判當時, 我仲以為佢大把係手, 玩沙蟹佢仲唔贏晒 , 佢玩大左啦
show hand咪就係一舖俾人清袋.....

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-6-2009 02:28 發表

唔使多謝我,唔止我一個投票~
長毛08年係高票當選....社民連04有11萬票....08去度15萬...12又會點呢?....

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:34 發表

睇佢而家個款( 雙撲手 ), 再唸番佢當年既表現,

我開始懷疑佢係 學運二五仔, 民運無間道,

做戲做全套, 20年後完成任務, 欲蓋彌彰咁死番大陸.
可以開番套戲喎.....

發新話題