發新話題

Paul哥在我屋企開郵包炸彈

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-3-2011 01:12 發表

ipad 2都係平平,mo記部xoom同atrix今日玩過,正過ipad 2
睇下幾時再玩埋部playbook,睇下黑莓平台要用幾耐時間先有人buy
playbook今日上左我office做demo.....真係比想像中要快同暢順....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-3-2011 01:41 發表

機快只係吸引d只睇spec的人,無itunes,market呢類賣app,load app的平台,部機識飛都無用,所以要睇下黑莓點搞掂個平台先,
全球6000幾萬黑莓....有過半係大企業or政府用緊,佢地本都係focus呢班客,hk 6月賣機仲要係得wifi,3g最快話年尾先有chance
機快其實我地黎講行多工好有用,今日demo可以一邊唔停行need for speed,一邊play 1080既片,再行我地套大食系統一的都唔lag....相反係ipad就lag到阿媽都唔認得
RIM個MD同我地講apple有既大路apps依家都convert緊,但6月前做唔到得切就答唔到,仲有...第一水機係冇中文輸入既..仲要等多一兩個月先有plugin.....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-3-2011 02:55 發表

6000幾萬o個個數大多數係公司機出比d員工用,不代表呢個平台用家實際覺得佢係好野,過往公司政策上覺得黑莓平台唔會洩露公司機密,(我就見d公司同d員工一批過訂iphone,棄黑莓改用iphone做公司機)

同不同品牌同代理 ...
有數間大行用iphone之後發覺出大問題而重回RIM懷抱,各大電訊商俾大公司既data plan係iphone+good係比唔到??
開會用既presentation+flash 係apple完全俾唔到high MGT想要既野,無可否認玩樂性係apple贏晒
但講商業+機密+可靠實用性暫時都係得RIM做到,有如IBM當年雄霸政府+商業既手提電腦市場,HP大份既商業桌面電腦市場一樣

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 30-3-2011 10:20 發表

但係主流都係bb

你試下行住尼用iphone text?錯字多到high high, bb個keybroad就有一個iphone無既先天優勢, 出幾多apps都無用
不過同其他行既同行溝通過......2011一定係the year of tablet,我地行頭全球講緊都要成一百萬部機,呢舊肥肉睇下會邊個爭到啦....
遲下仲有MO記XOOM同APPLE上黎做DEMO...玩晒先再有COMMENT.....

發新話題