發新話題

[認真] 慳9千,有咩幫助?

引用:
原帖由 HunterX 於 27-2-2009 02:04 發表

退稅9千, 仲唔請食飯!?
你想龍哥派米乍.....咁你搵日game出黎企定定啦.....

引用:
原帖由 於 27-2-2009 02:49 發表
我一向都唔贊成過度福利社會

事實上就算本地出世 , 一樣有大家口中所講既人搏大霧

咁我地係咪抱住一竹竿既心態

連累埋真正需要幫助既人 ?
我都唔贊成,不過俾個chance人地發洩下啦,政府話事人我地冇得揀,俾小市民炒蝦拆蟹下啦.....

引用:
原帖由 於 27-2-2009 11:11 發表

痴線...我係d 咁既人咩 !!

發洩還發洩 , 千祈唔好顏射...
我係讚成你既意見架.........不過話留的空間俾人發洩下不滿者...
下次有機打game就黎狠狠顏射你..........

引用:
原帖由 lahc 於 27-2-2009 17:25 發表
唔係話幫唔幫d人
至少果d為香港建設出過一番力的老人家
當俾多少少生果金佢地,多謝佢地為香港出過力
至少大家的免費教育,佢地都有出過力,交過稅
好過退9千蚊俾d搵到幾十萬的人又有樓的人
上一輩既辛勞造就今日我地享用既財富,有幾多付出過既老人家依家三餐溫飽都成問題,呢9千蚊好應該要黎照顧佢地

引用:
原帖由 HunterX 於 28-2-2009 14:16 發表

一雞九千?!
你咪理點派啦....企定定等龍哥派米啦.....

引用:
原帖由 MF 於 2-3-2009 02:20 發表

呢個世界係好現實, ....大商家交稅多定小市民交稅多?
睇下大笨象,李氏王朝既利得稅....小市民薪俸稅又真係....

引用:
原帖由 MF 於 2-3-2009 11:14 發表
以前香港個個靠自己, 深明弱肉強食既道理, 對政府冇寄望自然冇失望
冇錯,香港以往既成功我相信靠自己係重要既一環,依家乜q都幫,下一代有辦睇啦真係溫室大既,人工低唔夠洗咪搵多兩份幫補羅....
一出黎打工就想同人平起平座?咁既態度4000我都覺得俾多...

發新話題