發新話題

袓國海軍複製羊

依.........

引用:
原帖由 FPGRM 於 21-11-2010 18:53 發表

大陸真係用返這艘前蘇聯航母
要快就冇計....不過美俄就有齊隻艦既數據...

引用:
原帖由 hkncnc 於 22-11-2010 23:03 發表
又話自己起一艘
始終由零開始係十分困難,再加上近年所見我國科技十分缺乏既係創新

引用:
原帖由 La-9 於 23-11-2010 00:13 發表

瓦姐姐既數據解放軍自己都未必齊, 因為根本未起完, 諸多系統都未完成安裝,美俄掌握原始船體數據又如何?

再者,航母自身之船體數據如何並不重要, 因為戰鬥力來自艦載機編隊與航母編隊, 不可能靠單艘航母原始船體 ...
我就唔係好信我國既航母編隊戰力強得去邊啦.....蝦下賓賓都仲得既....

引用:
原帖由 TROY 於 23-11-2010 00:22 發表
佢浪左部GEN SET係個度JA WA
俾的幻想大家啦....

引用:
原帖由 La-9 於 23-11-2010 00:25 發表

根本個編隊都未有, 以我所知根本編隊方案都仲系論證中, 你依家系度講編隊戰鬥力強弱有價值咩……
唔論又點知價值? ....
上頭論證都要正反兩方啦...
可見既唔見得可以強得去邊羅

引用:
原帖由 Paul 於 23-11-2010 13:42 發表
LA-9 , 免兄的意思應只係單一隻瓦良格實驗航母, 中國海軍短期還重未有充足戰力對美國作戰
paul哥你真知我心.....

引用:
原帖由 La-9 於 25-11-2010 13:33 發表

美軍近10多年來許多技術都停滯唔前,因為資金全抽去打仗,所以目前雙方距離並唔大.

航母係對方岸基航空兵作戰半徑之內作戰本來就相當唔著數, 以現今解放軍航空兵o既戰鬥力,美軍本來就唔敢輕易逼近中國沿海。
...
雙方的低階武器我相信距離並唔大,但上到高階相信仲有一大距離,事實係我國的確做出好多新武器,但實際成效真係會點?

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-11-2010 13:23 發表
尼條野最後歸宿系大連艦艇學院,真正的驚喜在上海,請拭目以待。

PS: 此物名喚紅旗10……
你大門口出邊有幾名大漢呀......

發新話題