發新話題

原子彈。日本。

但係我係日本做交流生果時, 去平和公園睇d野......好多都好恐怖
有個人真係熔左係度牆,
同埋摸佢個玻"離"樽, d玻"離"變左膠
其實會唔會又係d妖言惑眾既野??

引用:
原帖由 simon142536 於 20-7-2007 12:15 發表

交流生果
講返正經,d人真係溶?係度牆到
我聽呀媽講過,佢話d人係成層皮冇?
五官係見唔到架
師兄唔好笑小弟啦
果度有得睇到個牆係有個工人當時拎住把梯, 熔左個"人形"落牆,
d汽水樽痴埋晒一舊舊
仲有塵浦上天主堂爛得好可憐,
仲有d勁多血既三凌廠工人服,
好多好多好核凸既野

同埋我果時去到咁岩係佢地 當年既同日同時爆炸,
去到會聽到"的的的"聲, 好似倒數咁, 幾心寒

不過佢地有d字既解釋會睇到好黑人憎, 就係好似話自己係自衛, 外國侵略佢, 等等

引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 12:32 發表
核彈熱力做成的木屋火災不會燒傷人嗎?
咁師兄,
其實真係核彈定係其他??
真係恐怖~"~
另外有事請教*
其實係咪核彈先可以做到個大冬菇?

引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 12:45 發表
我是幾想日本冇被核彈炸過, 因為日本會少了一隻外交棋子
政治我不太認識
引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 12:44 發表

只要爆炸力超大就可以有冬菇,不是只有核彈
我一直誤以為冬菇係核彈先有......
咁遮係個日本兵既說明係有可能?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-7-2007 13:36 發表

絕對有可能...
咁既話,
呢件事真係好值得研究
等我搵下有冇多d資料先

引用:
原帖由 RYODLi 於 20-7-2007 15:30 發表

師兄你指呢D情況?
我唔係好睇得到圖中係乜,
但係我諗佢係咁上下,
遮係有個人影同埋條彬係牆上面......
熔左入去得個黑影,
同圖中個影好相似既效果
引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 13:51 發表

因為一些日本國民及政客成日因為自己被核彈炸過而覺得日本是二戰受害國(甚至最大受害者)而記不起或否定自己是發動國,
哦!
師兄我明白啦,
你岩岩咁講,
令我諗起點解係個館入面, 佢文字上既解釋講到自己好似受害者咁
又話咩自衛,
又話俾人侵略

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-7-2007 19:00 發表

呢d黑影呢...應該係d 核塵埃係爆風之下,俾物件擋左,令到後面冇塵,所以有黑影吧? 我諗...
我唔識,
不過我講果個係個人夾住左俾左個影,
我唔識表達,

同埋我睇到d野話當時佢地見到上空有飛機飛過,
以為架飛機係黎望下就算, 所以無理到
不過之後11點左右就爆炸
個鐘係個館入面都可以見到係停左係果個位

引用:
原帖由 追逐者 於 20-7-2007 20:12 發表
條友原爆之下重可以生存,建築物可以抵擋破壞力,攝影師可以係幅射塵之下影相,日本呢個戰敗國真厲害  
我諗個乏圍係咁

====
原爆||  (即時消失) --> (燒到成個人可能得返一小部份) --> (燒到好傷) --> (變K型) --> 生還
====
引用:
原帖由 追逐者 於 20-7-2007 20:12 發表
條友原爆之下重可以生存,建築物可以抵擋破壞力,攝影師可以係幅射塵之下影相,日本呢個戰敗國真厲害  
有好多建築物都唔會真係完全100%炸到粉碎

引用:
原帖由 DevilGTO 於 20-7-2007 21:39 發表

如果我係要比原子彈炸我靈願唔知頭唔知路就香左好過
總好過唔死住要(電)多震又極痛禁
燒到死又死唔去, 器官又有d無d仲慘
引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 20-7-2007 21:01 發表

唔會消失掛 會氣化姐
我咁講渣- -"

睇黎我有點兒不合乎你地既 requriment @@"

引用:
原帖由 mujiadam 於 21-7-2007 01:25 發表
其實............D科學家,乜國物國到而家都證明唔到,我地嘈黎做咩....我都真係可以講得通既,唔洗在呢樹吹水啦
係,
所以我好想快d知道

其實而家會唔會有人研究緊呢d事呢?
唔知幾多年後會有真正既答案?

仲有好多問題想去探究

發新話題