發新話題

菲律賓同大陸買2萬3千支仿製M4

傾銷翻版槍。
印尼海軍支中國造艦炮剛發生意外;而家又送槍,會不會炸膛都成疑問......
引用:
原帖由 Lolanto 於 20-5-2017 00:11 發表
籮底橙來
究竟世界上還有神嗎?

輸出㗎陳年舊貨?
引用:
原帖由 Hamlet 於 20-5-2017 01:34 發表

尼單嘢我查到嗰款炮,係23mm高射炮,大陸嗰邊幾乎退出現役轉俾後備部隊同民兵用,都舊過印尼佬嗰批,用佐咁多年都無話會走火打死自己人……

http://tc.sinaimg.cn/maxwidth. ...
究竟世界上還有神嗎?

AR-15/ M4A1個專利到期未?抄得咁足唔俾賣唔奇。
引用:
原帖由 Hamlet 於 20-5-2017 12:45 發表

明面講就係話美國國會班大爺睇唔慣杜生個鐵血禁毒政策,咁就唔pass尼單銷售案

至於美佬唔俾入中國貨,印象中個禁令係1994年頒布既⋯⋯制裁措施
究竟世界上還有神嗎?

呢啲咪見識廣博囉!
引用:
原帖由 Hamlet 於 20-5-2017 19:18 發表

當年社會主義陣營係無專利法尼隻歌仔唱包括蘇聯本身,所以AK仿製係老奉唔使俾專利費⋯⋯
究竟世界上還有神嗎?

當年中國大陸開發56式自動步槍,不是蘇聯協助及授權生產的嗎?
引用:
原帖由 rho837 於 20-5-2017 23:40 發表

收唔到啦! 大陸有權合法生產!

但PATENT都過了29年有多! 全球都可以自行生產!
究竟世界上還有神嗎?

唔怪得Colt差啲破產,一味食老本。唔係AR就係M1911A1系列。反而啲經典左輪就停產!剩係講Python 357停產都一殼眼淚。
引用:
原帖由 Hamlet 於 20-5-2017 18:03 發表

我記得當年北工係87年將仿製AR-15當時叫M311賣過去美國,而當時AR-15個專利期已經過佐,即係話87年前就唔係colt毒食咁話唔關專利事

如果話係短管版既話⋯⋯仲有咁多間廠做佢要告有排佢告囉,大毒蛇 K ...
究竟世界上還有神嗎?

咁啲翻版槍就有用武之地喇!
引用:
原帖由 Hamlet 於 24-5-2017 14:44 發表
究竟世界上還有神嗎?

發新話題