發新話題

請教SET鏡問題

請教SET鏡問題

SET完X3.5之後試X10吾準, 之後SET完X10之後試番X3.5又吾準....==
想請教C兄一下有無SET鏡GEI意見可以比下我依位新手??

THX~m(==)m

明白晒, 剛剛SET左Y個準確度, X就SET左大約100M先, 之後去度場先再SET距離
Thx a lot for all help^^

我先SET大約10M個中線Y同X, 之後加5M上再TUNE, 去到大約30開始X有D吾定(應該有WIND同HOTUP要SET), 所以之後加5M上去都係SET Y算, 再多幾M就要開10發take average(因為開始吾定), 最後去到100M我相信係過左極限所以停左==

SORRY ALL!!! 完全更正!!!  計錯晒數(D磚我度錯左)!!!

我先SET大約5尺個中線Y同X, 之後加2.5尺上再TUNE, 去到大約15尺開始有D吾定(應該有WIND同HOTUP要SET), 所以之後加2.5尺上去都係SET Y算, 再多幾M就要開10發take average(因為開始吾定), 最後去到50尺我相信係過左極限所以停左==

Thx [讀萬卷書不如睇幾段片]
要Set過鳥....==
不過我天台大風,Set得吾係好好...

回覆 16# 的帖子

可能要找一日Book室內Set鏡...==

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2015 22:18 發表
師兄,恕我直言,我匆匆一看,覺得你浪費精神...

簡化D再講:
1.玩具野本身就不穩定
2.槍吾穩定,set乜都無用,所以要用普通sight set槍先...
3.比乜鏡你都好,用於玩具,你當佢係一個有十字線既望遠鏡則可,其他功能你用不上.點set,落場都係靠自己就住就住
依個真, 其實之前打果第一場, 我支L96一早SET好晒, 不過落到場用相差好多, 好多時準到射吾到....==

引用:
原帖由 rho837 於 24-2-2015 23:12 發表

去NN4! 有30米靶場!
本來想今日去, 不過怕一來去到先知支野吾夠30M大力, 二來我吾夠兩個袋拿兩支去, 所以應該下星期先

引用:
原帖由 m11.man 於 24-2-2015 23:18 發表

贊助商好似出得名,唔洗咁神秘
我都係係依度找到M4

引用:
原帖由 m11.man 於 25-2-2015 03:17 發表
我今日去咗喇,好好招呼
C兄可以講來聽下Ma??

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-2-2015 08:27 發表

與其我地寫到手斷,不如你上去參觀下。。。佢地遲D仲搞公開賽添!
引用:
原帖由 rho837 於 25-2-2015 09:47 發表
有電動靶!可以每五米一段段距離挍槍!
Sure^^ thx a lot C兄!

其實NN4 係想去Gei,只係真係吾知如果Book左30M場點知到時支鎗吾夠力就真係...==

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-2-2015 12:15 發表
原裝力都得啦
引用:
原帖由 m11.man 於 25-2-2015 12:21 發表

一支無hop up既m11都打到30m,你個兩支條管長咁多點會打唔到
我果支真係原裝無改過Ga

發新話題