發新話題

我們牌D槍咁出名易爛, 其實係爛邊部分呢 ?

我們牌D槍咁出名易爛, 其實係爛邊部分呢 ?

係滑架吖,司牙吖,士拉 lock 吖,定係邊部分呢 ?

引用:
原帖由 屈濕 於 30-10-2017 10:40 發表
我手頭得一支我們ge槍(HK3 GLOCK 17),打左好幾年,淨係爆左外管同埋pat pat痕換hop up + inner barrel,咁當然我錫住用
點解外管會爆咁奇既 ? 佢冇咩點受力架喎. 佢既 hop up 同內管有得換 ? 邊間補品廠出既呢 ?

引用:
原帖由 RCOOH 於 30-10-2017 10:50 發表
18C 2000飛到一個鎚 ...
鎚係指打落出氣哇佬嗰件嘢 ?

一般槍既鎚都係冇咩特別幼細又受力既位, 如果話係D kick 位磨蝕我都想像到, 但就好難想像點樣會斷, 係咪條轉軸斷呢 ?

附件

30-10-2017 11:20

引用:
原帖由 killermike 於 30-10-2017 11:25 發表
Glock outer barrel 諗住開牙裝silencer adaptor....
佢地有D Glock 已經出到 GEN4, 係呢方面仲冇改善 ?

都係唔係好明條管點會斷,佢承受既力只係個滑架既摩檫力,冇任何拗力, 點解會斷呢

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2017 14:14 發表
WE 料係衰,但起碼你好易買到零件換,幾草野
佢咁多款都好易買到替換零件 ? 係咪要訂呢 ?

其實有樣嘢唔知有幾多人知,估計係全世界最貴既全鋼氣槍品牌 FPR, 佢地有幾枝槍既內件(即飛機座, hop up 座,司牙,fire pin 等)係全部用 WE 同款槍既亞鉛件。

引用:
原帖由 horenhim 於 31-10-2017 09:45 發表

一個鋼字俘虜萬千人心
買左返去冇得upgrade少左份樂趣ma

不過我認為有某D款係做得好好的
我有佢枝 1911 V12, 以小弟既標準,佢D鋼槍既做工可以話係完美, 但佢都要控制成本, 1911 有現成既內部鋼件,佢都用嗮. 但其他槍好似 P226 咁就用咗 WE 既亞鉛內件. 我問佢點解唔用馬記,坊間補品較多,佢話因為 WE 系統既 blowback 勁好多.

鋼槍如果做得唔好,係冇咩意義,譬如井記枝 1911 就真係頂唔順 ,成身沙坑,grip safety 同下身之間既罅大到呢 .....

井記枝嘢做到咁,只適宜做舊化, 仲係重手果隻, 嗰條罅就當係用得多搞出嚟  

引用:
原帖由 RCOOH 於 31-10-2017 12:41 發表

豬香港支豬5之前夠有人話打到膊頭腫左,仲要係大大隻隻既友仔。

我瘦到見骨,打起黎莫講話紅腫,feel都冇,膊頭完全冇任何衝擊感,剩係覺得個鎗托係度上下chok......

鎗托頂得firm根本冇事。如果鎗托係咁e ...
我以前都有枝豬皮 M4,試過個飛鏢塞咗,導致所有力都去嗮 blow back, 嗰下係幾勁的

發新話題