30 12
發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

回覆 315# 的帖子

係 ar 成槍果支, 其實支野幾好玩,但唔知個 bolt 咩做打幾匣就幾多鐵粉... 搞佢唔掂...

面紅

師兄所以甚是,洗下版先

啱啱睇到日本有 D 鋪話一賣即斷市,仲要唔夠分,下一次入貨時間為 12 月中... 仲要只係日本... 希望有興趣既師兄自求多福...

http://machsakai.com/marui-m4a1-mws-gas-review/

日文苦手.. 另一日本開箱,佢好似話個 grip 比 aeg 版既細?

- del -

http://youtu.be/J3IdUMMHUNE

片中有拆個 bolt 出黎玩同慢鏡睇 bolt lock,睇落好似真係好多 buffer 位

話說有冇師兄訂左?

引用:
原帖由 RCman 於 17-11-2015 15:15 發表

一般EH係賣正價,無見過佢因為貨源少而坐地起價
佢標 #@)),匣 #@),算平了,反而紅狼 online shop 仲 show 緊有貨
不過自已在槍街訂左仲等緊... 仲未知幾知有...
期待買左既師兄開箱

引用:
原帖由 RCman 於 17-11-2015 15:34 發表

呢期BH好似仲有九折添
但真品鏡同馬記冇折~

引用:
原帖由 2slow 於 17-11-2015 15:38 發表
奇怪呢把日本槍台灣果邊無咩人討論
台灣不嬲都唔鐘意外國野,尤其馬記對佢地黎講又膠又初速低

引用:
原帖由 FunggI 於 17-11-2015 21:47 發表

其中既原因啦
我覺得亦包含VFC 2015基本上滿足到大部份人既需要了
馬記未有特別吸引力
而且係台灣落場馬記有排改
OT 一問,其實小弟都對佢把 416 好有性趣,師兄意思係新版(連匣都好似 update 過?)已經同方丈有得 fight?

不過馬記如果 250mm 6.08 打 topgas 都 1.5j, 我惗求其換條 350 6.01 改少少都夠打台灣力 :D

引用:
原帖由 L119a1 於 17-11-2015 23:34 發表
sure 250mm inner barrel?
thanks for answering !!
係ar~ 官網有寫的,銃身長就是 inner barrel 長度

http://www.tokyo-marui.co.jp/products/gas/machinegun/409

引用:
原帖由 Kungz 於 17-11-2015 23:27 發表

1.5J要用28珠先做到
正∼ 同平時打開setting 差不多! 但玩馬記玩到要降火真係第一次 XD

引用:
原帖由 FunggI 於 17-11-2015 23:03 發表

GHK貴過VFC咁多...
更何況GHK有幾多款你揀...
BTW馬記原裝換TOPGAS打到1.5?
如果係咁你既理論可能成立既...
但日本1J以下...換個TOPGAS打多咁多?    我都唔太清楚XD
方丈玩過 PDW 同 豬5, 其實真係幾唔錯,本來都想入手 M4 但發生方丈事件頭全部放晒了,而加仲有 2 隻匣未賣得出 XD
不過平時馬記手槍日本測打 0.6j = top gas 1j, 今次成 0.8j 仲要換埋重彈 1.5 計落好似真係差唔多
入手後詳測一下

引用:
原帖由 davyto 於 19-11-2015 12:24 發表
對,有FANS就真係會特別任性,我永遠都會記得呢枝野
想當年我以為係次世代爆音 gbb... 點估到 ar 腦細

30 12
發新話題