發新話題

打室外場用槍 有d問題想問問 0室外經驗

1000樓下國產歡迎你,司馬出品基本上唔會差得去邊,另外最近屍A,軍軍軍同EHAPPY都好似清緊倉,可以去望望
匣主要睇個人習慣,帶定兩隻鏈匣正常就夠,唔夠先再買
可靠日台牌子一定超你筆直,在此不表;司馬個人覺得平同正,靚唔靚就因人而異
GBB長槍係會打室外的,但天氣太凍時不要用,上年2度去田夫仔,對面有兩團人馬全GBB,GBB全部唔響,一槍未發就要走人

引用:
原帖由 mbuddy 於 17-11-2016 08:47 發表

但國產會否好易壞,或者壞了難整等
網上二手見有5-600電槍,未知可唔可靠
所以諗住一手有冇甘上下價錢既,質素唔差就買一手的
但要買埋鏡等配件會唔會好貴,謝謝
國產個人用就唔易壞,當然如果你期望一雞八千當我冇講
都係果句,司馬真係對得住新手恩物呢四個字
假如係去國狗買,有小問題基本上免費整,大問題頂多都係換件,自己都換到,換唔到拎去整都得
二手槍唔建議住,因為新手未必識睇槍的問題,另外有D暗病亦識唔出,如果抽中下下簽,識槍錢分分鐘夠買過枝新
配件唔平,可以考慮淘寶,關鍵字「水彈槍」
引用:
原帖由 mbuddy 於 17-11-2016 17:06 發表
同埋有冇分邊隻電打邊隻電
差機同本身買槍時送的差電有咩分別的
謝謝各位
電方面,分車仔電同鋰電
車仔電即係買槍時送果舊,唔係太好用
鋰電比較好用,而且有叉機(另外買),唔怕叉爆電,但係比車仔電貴

引用:
原帖由 mbuddy 於 17-11-2016 23:09 發表

司馬好似係邊到聽過
但係唔知係咩黎
同國狗/CA既價錢差不多?
電果方面遲下再買多舊鯉電同差機,但兩樣野加埋幾錢左右
插口位有分咩T字等等..?
唔同槍係咪要唔同SIZE/型號電?
謝謝師兄
鋰電加叉機300~400左右,嘉頓好似有平,國狗果個唔錯
CYMA(司馬)一千上下,國狗果邊都係呢個價位,有枝M4冇記錯就600左右
CA外號香港之恥,香港玩家評價不高,反而台灣大加推崇,本人有FD買過CA槍,不過冇落埸,不作評論;最近好似清緊瑕疵槍同賣緊線匣,可以睇睇
另外軍軍軍做緊特價,G36C買緊280,最貴都好似450,冇細睇,要靠你自己打聽
電係有不同SIZE,用邊舊睇返槍型,一般而言都係盒仔電,不過師兄你話想玩M4,應該買長條電或者雙截棍電

引用:
原帖由 mbuddy 於 18-11-2016 14:35 發表

軍軍軍有電槍甘平
真係要搵日出去睇睇
我上佢地facebook睇5百6百有支,但質素就唔太清楚
電我就聽過"t插"不過就唔知係咩黎
可能買槍時會直接買埋電,唔係分咩插,帶埋槍去買
特價槍如何不作評論,可能清倉,可能清瑕疵槍
不過預錢可以鬆手少少,如果話預一千就真係一千,只能將貨就貨,寧可儲錢都不要將貨就貨
特價槍/平槍唔一定等於品質,抽唔抽中「槍王」睇人品.早些年(甚至現在)不斷有師兄高呼國產槍等於伏;小弟初時先後有過兩枝國產,一枝金弓一枝司馬,平平安安,現時仲用到
亦有人話我們牌有伏,小弟可能命數不錯,未曾遇過
槍天糖早前清倉,朋友滿心歡喜上去執野,點知眼見槍中尚有BB彈,登時嚇得不敢買;其後G36C GBB特價,又打算再去嘗試,不料問題多多,再轉身走人
所以平與有冇好野,似乎不是恆等式

CA有人評過正有人評過伏,而且唔係一般,而係超兩極化,通常係香港師兄大鬧,台灣師兄好評
個人而言未打過,不過早幾日同朋友去CA執特價槍,朋友一拎枝槍上手,個準星就跌左
但係話明瑕疵槍,並非不能接受,而且都順順利利響到槍.要睇返你個人睇唔睇外表
如果自問命格夠硬,又或者對外型不太重視,可以一試

一千蚊而言,基本上只買眼罩同槍就得.新手時期最重要都係得呢兩樣,衫褲鞋遲下補都得.假如唔係真品戰士,價位仲平
唯一唔可以將貨就貨的,一定係眼罩,一定要買個好的,否則一唔小心爆鏡,咁就一世

引用:
原帖由 mbuddy 於 18-11-2016 20:34 發表

整體就講國產有分國狗 CA 司馬 金 四樣?
唔知岩唔岩
搵日要出去睇睇先知會買邊隻
護具先用朋友的,之後再慢慢買齊
唔洗真品,護上下身都唔洗太專業,如果係面要買靚料點就可以了
國狗是國產槍,前面我將之和司馬分開了,但國狗是包括司馬,DBOY,金弓等廠的
CA是香港牌子

發新話題