發新話題

[Marui] 請教desert eagle 轉咗金身的表現?

CDROM表示為左師兄呢個POST專登開ACCOUNT

小弟係新手   前兩日啱啱落咗坑入咗馬記DE sv  睇到師兄上金身再拋光真係好好心機  佩服

之後如果許可的話都會挑戰下上金身   宜家暫時只係買多咗個黑殼嚟玩雜色

PS另外想問下身Slide Lock 無螺絲點拆出嚟

引用:
原帖由 Dave 於 16-6-2016 09:55 發表

左邊圓形按扭按下去,右邊 slide lock 杆向下扭動約90 度,之後整個上身已可成份推出。
多謝師兄秒回覆
可能小弟表達得唔好
其實上身我已經拆散晒再裝翻
不過下身有個位拆唔到

附件

16-6-2016 10:26

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 16-6-2016 19:27 發表

呢個係用條PIN 上死係個下身,

只要係另一邊, 用工具打返條PIN出來就可以甩到, 不過要注意係, 條PIN同時會用來鎖死個TRIGGER, 打咗出來就要小心TRIGGER都會甩埋出來
唔該師兄!返去試下打佢出嚟再裝返先...
不過啱啱買完成套裝備  如果上金身要連 Valve + recoil spring + hammer spring都要過2000大元(可能要換埋飛機?)...

BTW 金身如果用嚟實戰會唔會太重?

沙漠之鷹

Guarder 琴日新出左沙色鋁金身

附件

22-6-2016 13:59

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 22-6-2016 15:05 發表

咁搞嘢?  呢隻色好冷門..
如果cerakote就有賣點, 風格如接受到都好睇呢, 不過要用黑色DE去改, 否則D掣係銀色就超怪

https://scontent.cdninstagram.co ... 08/e35/12750107_139 ...
佢係Cerakote
不過我都係鍾意銀色  最衰Guarder 無Railing (上下都無)
反而師兄去開果間有另一隻金身有喎

其實我打算用支DE 做主武器打INDOOR 實戰...
想要有骨同排氣孔嘅金身... 都只係因為會最似真DE XIX... 扮型, 無諗住裝戰術野...
我宜家仲自製緊DE皮套...整到一半...

另外我係D台灣論壇睇到話用鋼Hammer會打到鋁身頂唔順, 師兄們點睇?

Mark XIX: http://www.magnumresearch.com/Desert-Eagle-Mark-XIX.asp

金身已訂 今日到手

睇下呢個長假期換左佢

另外想問師兄  換內槍管係唔係會大力左?

自制皮套 90% Done:

附件

30-6-2016 11:13

我係諗住換km 6.01 嗰隻  應該係個管細啲  啲氣出得集中啲?

金身上得好痛苦
下身無痛直上無問題

上身:
1. 前槍管有啲窄   塞到入去不過遲啲想拎返出嚟會幾麻煩
2. 嗰slide 真係惡搞   塞左原裝個架入去   又係做細左  要用錘仔打落去  slide頭支棍裝好會歪   歪少少應該仲可以用到哇
3. 最大問題嚟喇!!!   
slide 做窄左  前槍管塞唔返落去  點撑個飛機都唔得   
有無師兄救下我?  定係要換貨

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-7-2016 12:22 發表

如果你買果個係2016版,
咁第一之塞前SLIDE(即係外筒), 係會非常塞, 因有毛邊未除, 用沙紙或挫, 打磨一下, 就可好易放到入去, 點都要執到可以上返口螺絲先收手
我第一之都好實, 裝多幾次就越來越鬆(槍都要磨合 ...
金身(2016)終於喺使用大量潤滑油嘅情況下上左...
手感冰冷實在... 正!
下一部分想試下DIY個木柄,唔知得唔得呢...

不過發現到兩個問題:
1. 唔洗解開安全制都可以上膛
2. 上左安全制仍然可以掹雞,不過就射唔出。(之前係掹都掹唔到)
3. Hop-up 個半圓cover實到 要用工具輔助先開到個口嚟調

請問兩位師兄有冇同樣情況?

附件

4-7-2016 17:32

WhatsApp-Image-20160704 (1).jpeg (41.96 KB)

4-7-2016 17:32

WhatsApp-Image-20160704 (1).jpeg

我仲未解決到唔洗解開安全制都可以上膛

引用:
原帖由 Dave 於 6-7-2016 17:30 發表

這粒「的」在開SAFTY 時會向下凸出,卡著下身,故不能上膛,查查是否沒有裝這東西?

Check左 呢條野有裝好
方向無錯 突出長度同你差不多

我諗緊會唔會係嗰slide 太緊  壓歪左條野  卡唔著下身

引用:
原帖由 Dave 於 6-7-2016 17:30 發表

這粒「的」在開SAFTY 時會向下凸出,卡著下身,故不能上膛,查查是否沒有裝這東西?

補圖

附件

Safety Lock 1.jpeg (41.2 KB)

7-7-2016 15:51

關安全制

Safety Lock 1.jpeg

Safety Lock 2.jpeg (43.76 KB)

7-7-2016 15:51

開安全制

Safety Lock 2.jpeg

發新話題