19 12
發新話題

打室外場用槍 有d問題想問問 0室外經驗

打室外場用槍 有d問題想問問 0室外經驗

因為有朋友想話一齊打室外場,細佬未打過
有d問題想問問
想買反支黎打室外,有冇咩推介(牌子/咩槍種等)
主要想平點,同埋咩牌子會比較好
正常大家會帶幾多隻匣先夠用
槍加埋d匣我諗一千樓下都接受到,唔想太貴,筆直不多
有冇咩牌子係比較好或者係去邊間買有保障d
自己就想買m4,好似多回補品/加野,如鏡,棍仔等
另想問問,gbb既長槍係咪基本上唔係拎黎打室外,thx

引用:
原帖由 LCH925 於 17-11-2016 00:23 發表
1000樓下國產歡迎你,司馬出品基本上唔會差得去邊,另外最近屍A,軍軍軍同EHAPPY都好似清緊倉,可以去望望
匣主要睇個人習慣,帶定兩隻鏈匣正常就夠,唔夠先再買
可靠日台牌子一定超你筆直,在此不表;司馬個人覺得 ...
但國產會否好易壞,或者壞了難整等
網上二手見有5-600電槍,未知可唔可靠
所以諗住一手有冇甘上下價錢既,質素唔差就買一手的
但要買埋鏡等配件會唔會好貴,謝謝

引用:
原帖由 gainax 於 17-11-2016 01:02 發表
一千價位gbb落場冇乜好選擇, 最少都簡ksz Mp9,Mp7/馬記Mp7
加額外兩夾先夠落場, 筆直預2千3~2千5左右,收二手成本平D
GBBM4就預3千8買馬記跟多兩夾啦
應該都係買反電好d
gbb的太貴了

引用:
原帖由 gainax 於 17-11-2016 01:02 發表
一千價位gbb落場冇乜好選擇, 最少都簡ksz Mp9,Mp7/馬記Mp7
加額外兩夾先夠落場, 筆直預2千3~2千5左右,收二手成本平D
GBBM4就預3千8買馬記跟多兩夾啦
另外鏈匣彈弓匣分別大唔大,只係容量分別?
試過朋友鏈匣,未用過電槍之彈弓匣
價錢會否差好遠,匣有冇話要咩牌子好點/通用?

引用:
原帖由 stevechau 於 17-11-2016 09:30 發表
淨係槍+匣想1000內搞掂...都係去左睇CA先~
CA唔掂先去睇國狗...印象CA中做特價幾百蚊一支果D M4...
有時都會連埋棍仔骨片果D...然後又有自己廠既匣配返...
淨低少少睇下夠唔夠買埋紅點(多數應該唔夠錢)

鍊匣同 ...
CA係Classic Army?
上佢到網睇有d5-600既好似唔差
多數會係咩牌子,都係大陸牌子來?

引用:
原帖由 gainax 於 17-11-2016 09:46 發表
GBB成本係貴D,淨買氣都百二蚊三支夠買粒鋰電有排玩了 , 一千內可以買ZA 既電槍,質量算OK一分錢一分貨
新手一定係玩鏈匣, 彈弓匣只係玩Feel唔實用,

如果打算長期打WARGAME不如儲多d最好都係買返馬記改支,原 ...
單槍加匣果d想1000內搞得掂
槍5-6百加1-2隻匣加埋電我諗差不多了

引用:
原帖由 Dave 於 17-11-2016 09:58 發表
不問原因地答會答ca 特價槍aug 又好p90 又好m4 又好,電槍幾舊水即買即打火力1.4j 前後。
之後買多舊電舊幾水,叉機平極都2~3舊水,已經差不多一千蚊水位,
加埋mask 舊幾水,手套舊幾水,護膝一百幾十,買包質素好 ...
thx師兄,裝備朋友都有點可以借/二手放比我,可平點
槍就想買m4,通常鋪頭買係包一槍一匣一電既?係咪唔會包埋差電?

引用:
原帖由 Dave 於 17-11-2016 14:39 發表

通常得一支槍,除左一些國狗牌子,或者d 「平價版」先會包埋一條雞電同雞既叉機

撇除支槍,講裝身,首要一定係塊面,最好係全包面的,黑超型仔款式可免則免
保護塊面真係要做得足
諗住買一體式既面具
有限錢,包曬成塊面,夠曬安全

引用:
原帖由 stevechau 於 17-11-2016 11:08 發表

我會簡單D咁諗...買馬記返黎唔好搞, 咁就買得過~
如果買左返黎都係要搞, 咁買返GP/KA果類槍算數...
輕輕比槍鋪搞埋可能都未使2000~
主要想買平d,因為筆直唔係好多
太貴負擔唔起

同埋有冇分邊隻電打邊隻電
差機同本身買槍時送的差電有咩分別的
謝謝各位

引用:
原帖由 LCH925 於 17-11-2016 19:22 發表

國產個人用就唔易壞,當然如果你期望一雞八千當我冇講
都係果句,司馬真係對得住新手恩物呢四個字
假如係去國狗買,有小問題基本上免費整,大問題頂多都係換件,自己都換到,換唔到拎去整都得
二手槍唔建議住,因為新手 ...
司馬好似係邊到聽過
但係唔知係咩黎
同國狗/CA既價錢差不多?
電果方面遲下再買多舊鯉電同差機,但兩樣野加埋幾錢左右
插口位有分咩T字等等..?
唔同槍係咪要唔同SIZE/型號電?
謝謝師兄

引用:
原帖由 LCH925 於 17-11-2016 23:54 發表

鋰電加叉機300~400左右,嘉頓好似有平,國狗果個唔錯
CYMA(司馬)一千上下,國狗果邊都係呢個價位,有枝M4冇記錯就600左右
CA外號香港之恥,香港玩家評價不高,反而台灣大加推崇,本人有FD買過CA槍,不過冇落埸,不作評論; ...
軍軍軍有電槍甘平
真係要搵日出去睇睇
我上佢地facebook睇5百6百有支,但質素就唔太清楚
電我就聽過"t插"不過就唔知係咩黎
可能買槍時會直接買埋電,唔係分咩插,帶埋槍去買

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2016 08:26 發表
租裝d槍甩頭甩骨ROF極慢彈道15米都下墜是但買支幾百蚊槍都好過佢...  加上每次租裝最少都加一百, 租5次都夠買支平槍
最平玩法
ZA電槍 600
平價鍊夾X1 幾十
鋰電連叉機 2百(淘)
槍袋 幾十
COPY馬記面罩 百 ...
面罩我就有眼罩加鋼網口罩
但想換個一體式既
鋰電連叉機淘反黎信唔信得過,師兄有買過,有冇link可以睇睇

引用:
原帖由 m11.man 於 18-11-2016 13:36 發表
師兄其實唔需要咁著急買支槍,當年跟人打game第一支槍好記得,電槍膠身膠波箱,你打幾場總有朋友可以借比你既,真係鍾意既,長玩先再考慮買槍啦,可以儲多d錢買,型仔d咪超囉千幾,有近視加多幾百,戰術背心幾 ...
槍唔係知朋友會唔會借
但一來我怕整壞
二來花左/有咩問題又唔好意思
裝我就可以先問朋友借

引用:
原帖由 LCH925 於 18-11-2016 15:44 發表

特價槍如何不作評論,可能清倉,可能清瑕疵槍
不過預錢可以鬆手少少,如果話預一千就真係一千,只能將貨就貨,寧可儲錢都不要將貨就貨
特價槍/平槍唔一定等於品質,抽唔抽中「槍王」睇人品.早些年(甚至現在)不斷有師兄 ...
整體就講國產有分國狗 CA 司馬 金 四樣?
唔知岩唔岩
搵日要出去睇睇先知會買邊隻
護具先用朋友的,之後再慢慢買齊
唔洗真品,護上下身都唔洗太專業,如果係面要買靚料點就可以了

19 12
發新話題