17 12
發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

原裝老馬都有呢個問題,不過睇片嚴重過老原個陣
飛機座個斜位其實可以執去改善呢個問題
外管卡的話就執多啲位去跌管,Nova睇圖都好似唔係跌得咁好,執左既話甩色會慢好多
hammer roller都可以換,都會cock順啲

回覆 39# 的帖子

我以前都係咁 都係呢一年半載先開始自已拆
買個frame都係二百,唔知根麼個幾多錢,但據樓主說講咁樣就收五百又唔執好少少不如自己來

慢慢來囉,G17未由拆上身開始練習下
睇下試下就識,慢慢黎驚就温柔啲就ok
大把片睇,鐘意既睇下啲英文教學學埋英文又得

要你換啲野幫襯先肯執?

個間鋪的話glock好似係另一位R字頭既師傅?
上次去買件老闆話佢熟glock多啲有乜問佢

我都有少少唔明,我支條外管跌管位已經好夠位
都會係咁唔知邊到令跌管無咁順,磨下磨下
hop up座會唔會造成咁?

哇甩得好犀利 應該係跌管唔夠?

師兄試下影呢個位黎睇睇
下方個魚鰭形咁既虛位最緊要

附件

螢幕快照 2018-03-26 下午4.08.12.png (83.12 KB)

26-3-2018 15:58

螢幕快照 2018-03-26 下午4.08.12.png

試下跟上面個角度影 ,因為而家個難睇少少
一般黎講太尖會跌管無咁順 (好似係)

咁睇外管應該要再磨多啲
有無其他高手可以解答下

我個條外管個位係咁,仲有個圓形虛位
可能咁所以跌得夠?

飛機座的話你慢拉一次條slide,重覆幾次揾邊個位有kick
然後磨,磨幾下試再磨再試,到順就收手啦

俾完錢執仲要手尾多多

附件

29-3-2018 09:25

我個條唔係TTI黎,橫掂條管都咁不如自己試下磨
睇下執唔執到個跌管位出黎
如果ok既,手起刀落磨到成條管銀色囉,又一條好漢
但需要好多勇氣

睇黎真係唔洗係個到整槍啦
買下野都可以既

回覆 158# 的帖子

仲要整完先話第一次整,真係有啲講唔通
真係能力範圍外未唔接俾返人

我都有此疑問,nova個跌管再差都唔會花到咁
所以我都有建議過樓主用返馬記hopup座

好易裝拆嫁渣,上youtube 五分鐘就搞掂

但當你下身都換埋吉打grip同hammer座,支槍已經係吉打咁濟
仲有乜件係kj數?
飛機?hammer 司牙個啲?中身座?trigger bar換左乜 (唔記得左)

飛標同彈弓我諗就唔關事

回覆 213# 的帖子

非常同意,唔同系統無把握就應該講明
等大家都考慮下

但既然咁,不妨從司牙入手先
連住roller個塊有機會有個位會太高頂起飛機座

附件

3-4-2018 11:35

17 12
發新話題