發新話題

五個 W !

Wii

引用:
原帖由 mswong 於 2-3-2008 01:11 發表
大佬你將我放在神枱.............我不是萬能,軍隊的 couse 就算二十二年兵,唔洗做日日上 course 都上唔晒,我在94年後着民裝多過軍裝!香港人成日講與時並進,我d 野out 晒,唔包教到你,再者太機密或現 ...
守密 - 果然Pro

引用:
原帖由 mswong 於 2-3-2008 01:31 發表
我唔識啫其實我算口疏!應該扮失憶就好d!
簽了官方保密令
幾多年有效???

引用:
原帖由 mswong 於 2-3-2008 21:17 發表
任何人想同軍隊"玩野"你同我都未夠班!一句講晒...........在軍中之所行,所見,所知,全屬保密或高度保密?
例如某人話在某部隊做了幾多年等等,其實已經......................衰左?告你是應份,唔告是夠運???
MS...你漏露了你的幾密
我幫你保密

咁Harrods太子爺同某皇妃結婚前
會否又是"見血封喉"???

回覆 #34 mswong 的帖子

有...我公司要每個Staff簽
兩年Renew一次
是對股票市場上的資料

P.S. 但我部門從來不會,永遠不會接續那些資料

引用:
原帖由 mswong 於 3-3-2008 22:14 發表
大佬:你叫我亞sir!攪到我心驚胆跳,錯漏百出,MS有此吹水並無" Lesson plan" 課前準備,我隨口up千祈唔好當秘笈,有錯請幫手補鑊為要???
小弟想問有幾多"水雷炮"去了英國發展
據了解,第一水去和後來去嗰班,不論待遇和人工也有分別

引用:
原帖由 jwlchan 於 5-3-2008 06:42 發表

第一水去和後來去嗰班? 以小弟所知, 並無水雷炮一班去, 我在1993年中到, 仍是軍人身份, 數月後discharged and join TA. 待遇和人工與本地人一樣, 打工多年也不覺有別本地人.....不知大佬所言何物?
據知後期去嗰班,不是用英軍身份。
是合約保安著迷彩守軍營。
咁,最高級的水雷炮是何官階?

引用:
原帖由 jwlchan 於 5-3-2008 18:21 發表

OK...now I understand what you mean.....You must be talking about some young 水雷炮 come to the UK and join in the Military Provost Guard Service (MPGS). They are a part of the British Army,  ...
Thank You, jwlchan.

I understood...

發新話題