發新話題

向警察致敬

當班人示威完、發洩完,拋到滿地奚錢後返屋企、
去酒吧睇歐國盃時,又有無諗過有啲人因為你哋嘅放肆要加班工作?
佢無人權嘅咩?喺未見到香港或國家有任何改變之前,
我淨係見到一班垃圾攪到一地垃圾!真係好,
亂拋垃圾又唔洗負責任,無責任心亦係一班8、90後廢青最常見嘅弊病。

唉,香港仲有咩前景?

人民力量玩完之後的德輔道西

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 21:45 發表

我無法容許你咁樣抵毀我地呢一代
果d垃圾係有義工自己執
遊行期間係有團體"自發性"收集回收番d單張
我親眼見住有義工跪響地下逐張逐張紙執番, 個個落曬力訓身去做
而唔係事後坐響電腦後面馬後砲鬧呢樣果樣

馬後炮就無!
馬上廢紙就多的是!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 8-7-2012 22:07 發表

我相信他的意思不是80卅90後=廢青。他鬧的也是表達自由的一種。
80卅90後當然不等於廢青!

請爬文,我的子女也是80/90後!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:11 發表

在網上我看到這樣的一張照片。

上載者用反話諷刺那些有份插旗的香港人沒有公德心。

我不否認這樣的行為是有點不理智。

但是否因為這種插旗行為沒有公德心就斷然否定那些遊行的人?

我覺得看事 ...
師兄

看你的回覆,就知你無看哂所有文章!

請爬文吧!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:11 發表

在網上我看到這樣的一張照片。

上載者用反話諷刺那些有份插旗的香港人沒有公德心。

我不否認這樣的行為是有點不理智。

但是否因為這種插旗行為沒有公德心就斷然否定那些遊行的人?

我覺得看事 ...
40萬人?你信有40萬人?無言!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 8-7-2012 22:24 發表

要是官逼民反,那麼革命吧,像阿拉伯之春那樣,我們不是衛道只是說出我們看到的和我們的感受。
算啦!香港人!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:26 發表

師兄
睇你ge回覆我都知你根本無去諗清楚點解七一一個回歸紀念日會變成咁
要爬文, 唔止我一個
你想話政府錯,警察錯!

我都覺得他們錯,太軟弱了!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:34 發表

港大嘛...一樣有人鬧佢地班學生點人數非常不專業云云
事實係以七一遊行模式係無可能有效地估算人數
哦!40萬咁小,我睇電視我以為四百萬添!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:39 發表

你鐘意諗到咁我都無咩野可以再同你講落去
你看看標題吧!都話你無爬文啦,兄弟!

有人話警隊每況愈下,但年年都好多人排隊!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 8-7-2012 22:51 發表

那反過來說為什麼要信“肥佬黎“?因為他是富商?因為他是民陣的財源?還是因為他是用生果報為自己喉舌的所謂“民主鬥士“? 我個人只相信身份相對中立的港大數字。
邊個都唔信,信自己最好!對嗎兄弟!

引用:
原帖由 tf141 於 9-7-2012 00:07 發表

下..你講笑呀?
而家我捍衛緊香港核心價值喎? 我民主為自由奮鬥緊喎?
你指責我唔受規矩?

咩都守規矩點做野呀? 我而家為咗更大利益著想, 為我地既下一代建設更美好既未來
守規矩呢d小節算吧啦, 咁迂腐 ...
笑了

引用:
原帖由 abcd123 於 8-7-2012 23:54 發表

(90後)講真,睇番啊爸啊媽果代,有邊個可以廿幾歲人買樓...

小弟唔係香港房屋政策專家,唔肯定個政策有乜問題,
問題一定有,示威遊行都唔係唔得,
但係就講到政府好似有責任令到佢地(主要為二十出頭,咁咁岀 ...
你講得好好,好持平!
我都無買樓,亦無打算買!(希望CY可以建多d屋啦)
我將錢,供哂d仔女去讀書,我相信知識能改變命運!
俾佢哋讀多d書,好過留層樓留給他們!

我個女就睇緊樓!

引用:
原帖由 tf141 於 9-7-2012 00:34 發表

點解唔供樓呢?
因要買槍同Figure !

發新話題