發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 01:49 發表

睇下而家印度就知,政治亂到暈
印度當年咪又係俾「英國鬼」搞到九唔撘八,
睇吓「甘地傳」就知當年英國有幾狗!

引用:
原帖由 keane 於 1-6-2009 01:46 發表

中國歷史話俾我知;

當同一時間, 多過一個皇帝, 多過一個 政黨, 政權, 勢力 就勢必 ............. 打 得
當日民運成功,是禍是福!?真係無人知!
可能死人仲多d添!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 01:58 發表

軍閥混戰
唔出奇架!

聞說當年的27軍也不是駐於北京!

命令落於27軍,若駐北京軍區軍人起來反抗,

誰知要打幾耐?

香港接收一二百萬難民都似!

引用:
原帖由 Paul 於 1-6-2009 02:04 發表

好似泰國他信今
全對!

引用:
原帖由 keane 於 1-6-2009 02:06 發表

我會支持傾向民主果班軍閥, 到時又有美佬裝備玩
到時捉埋你去打真軍!

CGF 還有很多有獨立思孝能力的香港人,可喜可賀!

引用:
原帖由 keane 於 2-6-2009 00:36 發表

現在成日掛係口邊既就係 ... 射殺平民學生, 坦克撞死人,

都20年, 我都未見過以上 " 全過程 " 既 相片 或 片段, 都係 媒體評述 及 口耳相傳.

聽就聽得多, 見既都係 " 事前或事後 " 的 相片 或 單方面經剪接過 ...
嘩!我想講嗰D!俾你講哂!

引用:
原帖由 keane 於 4-6-2009 09:37 發表

應該係要等到雙方有關人士都死晒, 到時點搞都得啦
等埋李生同司徒生!

引用:
原帖由 runner 於 4-6-2009 13:11 發表
試想如果各位都係死者嘅父母或親人,
(唔只六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校)
會唔會都覺得平反來做乜?仲會唔會好似偉大政治家咁宏觀?

又講吓其他幫助民運或發動集會團體,
你哋覺得同阿爺搞對抗好?定乖乖從政好?
佢哋係有搞籌款,但唔係收入場費,你可以唔捐,又唔係多人參加,
以上邊條係好路唔難分。

點解佢哋唔炒吓股票?上吓網吹水?輕輕鬆鬆去過每一日?
無利益!?長毛做議員都十幾萬一個月啦!
葉X歡及張X強D父母或親人,都支持自已D仔女架!
六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校,全都是人禍!
一定平反到!只是時間啦!

引用:
原帖由 runner 於 4-6-2009 15:12 發表

悍匪同六四死難者點可以比較? 你儍架?
應該無十幾萬,佢唔係局長又唔係政治助理!
佢做得唔好下屆唔會有人投佢票,直選起碼有得比市民揀!
返工梗係要出糧,當然唔係利益啦!
如果話搞民主係揾利益,咁不 ...
討論歸討論!理性一點點!
討論區有不同議建一D都唔出奇,
悍匪一樣有老母生嘅!
徐步高老母都唔信自已個仔有犯罪!
你話我傻,「出口傷人」呢D唔通叫「言論自由」咩!呢D叫「無品」咋!

立場唔同,就鬧人?唔怪得李柱銘成日話「香港民主倒退」,原來是真的!

引用:
原帖由 於 4-6-2009 15:35 發表
立法會議員薪酬有5 餅幾

辦事處鋪租 , 助理人工都係實報實銷阿公數
餅兄!

話說兩頭,實報實銷!
大把議員,請番自己家人做助理啦!
鋪租!市價租兩萬,自己租俾自已要五萬!
袋袋平安!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 01:10 發表

民主派港式民主就有進步的,對比歐美o個d的似乎呢種進步,唔進好過進
絕對同意!
像社民連的泛民主派!
選佢地入立會!?遲早好似十幾年前台灣!
開親會都打交收場,遲早變「垃圾會」!

回復 240# 的帖子

直選出來一定好?

台灣三千萬同胞選個「陳水扁」!結果有目共睹!

我都想香港有直選!

但最基本要「選民」質數有上升先得!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 01:30 發表

呢個又唔會的,香港d人反暴力的意識高到

連防暴警察用胡椒噴霧都比人話濫用,歐美or東亞o個d用橡膠子彈o個d係打仗ga la
同意D又唔同意D啦!

佢哋反對警方用暴力之麻!

民主人仕用暴力,佢哋話身體抗爭咋!

你睇毓民掟蕉,就知啦,呢D又叫喚起公眾關法呀!

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:39 發表

你咁講就有欠公允啦.....申請發還工作開支指引
有證據架話我諗敵對派別會即刻做野....落到地區議員我就真係唔知...不過中環果60個有幾多個自己份糧會細個阿公果份呀....
在Yahoo找到的
「2004年尾至2005年中,塗謹申被揭發利用公帑租用民主黨和自己持有的「匯標公司」旗下的物業,作為自己的議員辦事處!!」

發新話題