發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 yauwahon 於 4-6-2009 15:34 發表

點解吾爾開希先生會拋底其他啲民運人士走左去呢?佢明知會有所謂屠城啦!佢自己走先!唔通其他民運人士沒有娘的嗎?而家吾爾開希先生肥肥白白!當晚留在天安門跟他一齊出生入死的人又如何呢?為何他們不一齊 ...
如果無六四發生!

當日政權和平移交到吾爾開希先生手中!

可能佢仲肥過依家,貪過「陳水扁」添!

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:50 發表

但係你有冇諗過佢地三個點解會入到去?.......佢三個真係民選出黎...
長毛上屆已經係咁.....今屆唔滿意可以唔選佢喎....為何仲可以三路進入成功?.....
係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽 ...
香港地投票率衹有兩成!
完全代表唔到民意!

引用:
原帖由 YSL 於 5-6-2009 02:03 發表

佢去接管政權?.......推倒一個政權之後,搵人接管左就會天下太平? 加上比D血氣方盛o既青年管理國家?

恐怕之後會變成內亂,國力減弱,再比它國入侵瓜分..........呢D事糸中國歷史上又唔系味試過
我都係咁講!

引用:
原帖由 Paul 於 5-6-2009 02:05 發表

社民連更利害, 尖沙咀的辦事處總部係借新義安物業

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7 ... B%E9%80%A3%E7%B7%9A
毓民係九西選,大把老新仔投佢票啦了

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:12 發表

睇番阿希哥係當年談判果個款 ( 態度 ),

就知佢最多係 " 闖王 " 相, 一定唔係 " 皇帝 " 相 ,

有d馬後砲添 .....
我以為佢係「教主」!

「無家教教主」

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-6-2009 02:19 發表

老實~!我有選其中一個,你講中我的態度.
你直接係立會門口鬧佢哋狗官咪得囉,佢哋都當聽唔到,仲會笑笑口忝!( 我見得多 )

但你選咗佢出嚟掟蕉,就.................................祝香港好運!..

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 02:28 發表

選佢地入去做show,好睇過娛樂版
有人問過,選出嚟D議員唔好咁點先?

咁都係自己選吖,好過無得揀!

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 02:24 發表

主流民意我真係唔知.....
不過其他選民唔去投票....佢地三個按比例上就代表左果兩成選民啦.....
呢個選舉制度又係政府搞出黎既.... ...到有直選一人一票唔比例代表就見真章
一人一票,等廿年啦!

2012雙普選?特區政府會唔會呀!

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:34 發表

睇佢而家個款( 雙撲手 ), 再唸番佢當年既表現,

我開始懷疑佢係 學運二五仔, 民運無間道,

做戲做全套, 20年後完成任務, 欲蓋彌彰咁死番大陸.
妙!

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 5-6-2009 03:10 發表
http://www.youtube.com/watch?v=Qfq8SQgdPrg

很切合中共的youtube

可惜普通大陸網民看不到!
超低能,勁搞笑!

引用:
原帖由 runner 於 5-6-2009 11:18 發表

如果我用儍字形容seal兄係出口傷人,請版主大人永久禁言我啦!
又或者你可以請我食燒鵝都得架!
如果六四死者係可以同seal兄話都有"阿爸阿媽"生嘅悍匪一蓋而論的話,
咁點解各媒體或團體無為悍匪舉辦悼 ...
runner兄!

點都好啦!言論自由不是從「鬧人開始」!
我亦無心與你 Post War!
但請你學懂尊重別人!

我只是說父母永遠都愛自己的兒女!
就如大賊和警魔的父母一樣,都不相信自己兒女有問題!

我的立場是「當日天安門上,無一個人應該死」!
不論是學生,市民,暴徒及軍警!

是誰要負責!?

我的答案很清楚!

學生領袖,香港人及當年下令武力清場的當權者!

引用:
原帖由 yauwahon 於 5-6-2009 11:23 發表

你地唔好咁講佢呀!佢係我偶像來架!屋企咁有錢都要做咁多嘢然后仲要屈蛇過花旗!有頭等位唔坐!幾辛苦呀!幾多有錢仔安唔可以咁做呀!睇佢而家個樣咁架勢就知我點解咁服佢啦! 再睇番佢舊時談判個勢!十 ...
自己走咗去,留低當年同學!

呢D人.........你不殺伯人,百人為你而死!.........他自首也是理所當然!

可能我是當紀律部隊!

「和平示威」這是個人權利!我都會尊重及加以協助!

但好時侯做人群管理時看到的真是「慘不忍睹」!

截車俾示威者行,俾司机鬧!

截示威者,放車行,俾示威者鬧!

又有D路人與示威者對駡,因行唔到,因搭唔到巴士!

有記者問示威者,為乜出嚟行?

唔知架,人行我又行咋!

個個好像被洗腦一樣!

引用:
原帖由 yauwahon 於 5-6-2009 12:49 發表

感同身受!但心想大家也是各為其主會好過些!
好鬼鍾意你個「柴九」頭!

有D示威者,當咗香港警察係27軍!

示威人仕與普通路人都有其個人權利!

慘的是警察夾在當中做磨心!

當日!徐先生遊行都好出位架!
仲有記者訪問添!

點知..............又係!

發新話題