發新話題

[馬老二] AK 有尾原庄能否用此大電

[馬老二] AK 有尾原庄能否用此大電

噤多位師兄 ....又要幫幫手啦!!!!!

[馬老二] AK 有尾原庄能否用此大電.........3600mAh-8.4V

引用:
原帖由 leolau9876hk 於 12-6-2007 00:58 發表

Thank you .... ...師兄

因我問左 [現 x] 佢話 Large Type 唔得...我又唔敢試... ...而家可以
[一電傍身....全日通行]

引用:
原帖由 伯言 於 12-6-2007 01:11 發表
爆到掃......小心
乜唔係8.4V 就得架咩   3600mAh 係電容量

引用:
原帖由 伯言 於 12-6-2007 01:20 發表

8.4係, 無錯, 不過佢output太勁呢...
噤唧係買唔買得過呢..........師兄
因我見車仔鋪嘅....電...义雞...都平過[現X] HK$22x

另外......原庄一面就8.4V....二面就9.6V...係唔係噤計呀

引用:
原帖由 伯言 於 12-6-2007 01:41 發表

好睇你波箱點set...不過大概都可以咁預既...

因為 i記8.4 1400細電已經好快, 一面打到 i記3600可能一匣就掃...
噤唧係買 i 記 8.4 細電 1400 就可 .... 打3000 - 4000 飛 原庄一面;
另外 ...改用 120% 彈弓 用 9.6V 就二面力...不過會掃 [天梯] 要改硬;
如果只買一舊電...去玩又襟用...I 記仲有無再大容量嘅細電架

thank you 噤多師兄嘅有用意見

[quote]原帖由 Kane 於 12-6-2007 02:04 發表

大容量

引用:
原帖由 Kane 於 12-6-2007 02:10 發表

sorry
係7.2v not 7.4v

引用:
原帖由 ronilau 於 12-6-2007 00:55 發表
噤多位師兄 ....又要幫幫手啦!!!!!

AK 有尾原庄能否用此大電.........3600mAh-8.4V
巳執好個尾  ...並且關到個蓋

引用:
原帖由 odaan 於 20-6-2007 02:22 發表

Marui M14 天生齒輪比較高
7.2 V 無問題
更有
1.原裝用 4.8 V(無錯 , 用四粒電就著到槍 , 當然連射好慢啦)
2.190% 8.4V
推得郁既紀錄

正常槍
6V 著槍

============================
樓主 , 一枝槍既快慢唔係直接睇佢幾多 V 就係全部
仲要既係粒電既內阻 (即係電流)

同一 V , 電流越大 , 麼打容許較大電流既話 , 都會直接增加轉速
============================
另 , 原裝槍掃天梯
主因係原裝彈弓回位問題
Thanks ...........odaan

引用:
原帖由 Ate120 於 21-6-2007 19:54 發表
打原庄行9.6???
唔會掃?

用大電 OR 細電??

I記好定其他公司D電好?
假如...8.4V 1700mah 打 4500 飛 原庄 / 約 每 mah 打 2.6 飛
現改用 3600 mah = 2.6 x 3600 / 七五折 即當自己走電,
應約打 7000 飛 / 兩包標準 3500 飛......
如果一日打兩包 ...我相信打 5 至 6 塲 都要更換好多內部配件都得 lo
又唔 環保

有錯請指正.........

發新話題