發新話題

向警察致敬

引用:
原帖由 一舊水 於 5-7-2012 00:23 發表
http://hk.news.yahoo.com/%E4%BD% ... C%B7-143700320.html
呢D咪叫為反對而反對囉
濫用香港的法治黎處理自己的糾紛

引用:
原帖由 Kennis 於 5-7-2012 12:23 發表
咁係唔係唔好遊行最好?
有好多種表達不滿的方式

遊行示威亦可以有好多種形式進行

引用:
原帖由 一舊水 於 5-7-2012 13:45 發表
遊行對中國香港特別行政區政府有鬼用咩
你有你遊,佢有佢謀
話曬一向都要跟阿爺意思做野, 連個行政長官都係阿爺選, 政府邊會理班蟻民
算啦~家陣有得遊就遊啦~

引用:
原帖由 keane 於 5-7-2012 23:45 發表

都係為左要 Run 好呢盤生意, 出聲出力少不免

特別日子去募捐又收多D , 班信徒又可以有節目, 真係一分耕耘一分收穫架

我細佬既朋友係信徒, 個個月捐獻6000大洋, 信不信由你.

問佢點解,  ...
信教同民主兩回事黎架喎

引用:
原帖由 一舊水 於 7-7-2012 01:18 發表
佢果篇我都有睇過
1就無計了, 幾十歲阿伯, 講都曬氣
2真係拎得去打靶囉3唔係遊行咁多人你夠薑挑機?
拎埋佢父母去打靶

引用:
原帖由 tango10 於 7-7-2012 10:37 發表

此乃真正的小學雞思維! 因為以後警察已由公安進化成城管!
其實只係一個惡性循環

引用:
原帖由 tf141 於 8-7-2012 20:20 發表

即係點呀?
比大陸同化左

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 21:45 發表

我無法容許你咁樣抵毀我地呢一代
果d垃圾係有義工自己執
遊行期間係有團體"自發性"收集回收番d單張
我親眼見住有義工跪響地下逐張逐張紙執番, 個個落曬力訓身去做
而唔係事後坐響電腦後面馬後砲鬧呢樣果樣
點解執完條街仲係咁
再者第二幅圖變晒醬又點執呢
無錯係有一班義工去執
但仲有一大班無責任心的廢青

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 21:56 發表

相信係因為義工人數有限
單張又非常多
小弟當日在場都比人攝左十幾張野入手 - 未計無拎果d

人民力量做過d咩黎我都唔知, 我係行完見過世面就撇果班
但如果有人將極左派講成全個y世代, 我相信人力一定會感到無 ...
極左講成Y世代
呢個係咪人力想要的結果呢?

引用:
原帖由 seals 於 8-7-2012 22:04 發表

馬後炮就無!
馬上廢紙就多的是!
架車我有份比錢買架

引用:
原帖由 seals 於 8-7-2012 22:23 發表

40萬人?你信有40萬人?無言!
選舉年嘛~

咦乜解05年咁少人上街

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:32 發表

反方向諗, 你又憑什麼唔信有40萬人? 點解民陣肥佬黎你唔信反而要去信一個同樣唔準ge數?
民陣報大數/警察報細數就人所共知
但係真係去七一都唔會care所謂"真正人數"係咩, 呢d只係政客篤數用ge工具, 唔係自己要表達 ...
民陣、警察我都唔信
我唯有信港大

引用:
原帖由 bbelephant 於 9-7-2012 11:52 發表
以下係小弟嘅親身經歷, 如果講完唔啱聽嘅我都無法
小弟工作嘅地方係地盤, 師兄們大可以笑我只不係一個地盤老粗, 以非專業去批評專業(節碌自樓上一位師兄)
話說小弟嘅地盤因為種種原因(包括地主, 業主, 自己公司高層), 好多基本但係必須嘅防盜措施都未能執行. 好快呢個地盤就變成咗地盤老鼠嘅溫床, 盜竊事件時有發生, 仲要d贓物一次比一次大件同埋多
...
咁可以怪邊個呢

引用:
原帖由 tango10 於 9-7-2012 21:28 發表

但係由細到大我地都受教導一個人的行為會令人對其所屬團體產生相關印象, 特別是紀律部隊都好注重在公共地方的行為表現!照計唔多應該出現這種情況. 不過可能受著科技發達的影響, 令現代人都會經常用電話做各種事!
無錯~一個人的行為影響成個團隊
所以部份遊行示威者不守秩序、亂掉垃圾落地及警車到
都被視之為集會遊行的負面產品

引用:
原帖由 tf141 於 11-7-2012 12:06 發表

根據佢既理論,打劫都係啱
你受過教育讀過書,我讀得書少唔識咩道德理論,有問題梗係暴力解決架啦
冇錢咪搶囉,想扑野咪強姦囉....下,你話我錯? 你做就錯啫,我點同呢?
遊行人士不乏大學生同專業人士
根據有關理論佢地都係讀屎片

發新話題