17 12
發新話題

致曾當英軍的朋友們... (感激萬分!!!)

可以試吓問mswong, 佢係堅人, 而且係情報部.

引用:
原帖由 mswong 於 31-10-2007 03:22 發表
嘩!你禁講人地以為我係007,信用咭!Expiry? 小心玩過火,禆英軍部告?你可以藏有!但使用???何不在expiry之下細細個字寫上"道具"
相中人自稱是英國SAS的華人少校, 由cadet 開始做起, 曾當傘兵, 去過阿富汗, 經歷什麼戰場生離死別, 擁有博士學歷.............等等, 現時經常在港開班授徙, 教授英軍的各種作戰技巧, 亦曾表示在警隊開班......現年約24歲! 你話係咪好勁呢?

引用:
原帖由 mswong 於 31-10-2007 03:23 發表

張咭超過十多年了!
點解v老兄果張有到期日同埋無簽名? 特種部隊特別版?

引用:
原帖由 khwchan888 於 31-10-2007 14:42 發表
Major at  24 in the British Army, is a joke.  You graduate around 22 from academy as a second lt., at least 8-10 years to become a Capatain!!!!  Then another 3-5 to become a Major.  You consider  ...
所以佢就話自己係由cadet做起才升到這個位, 不過最近又話比人降左職, 做番士兵. 英軍軍官咁難降職佢到可以做到, 認真利害.

引用:
原帖由 mswong 於 1-11-2007 02:32 發表
TA都有ID,平時keep在寫字摟開工才泒發,只有小數部隊才自巳keep,何必斤斤計較,二十幾歲升到少校,無得頂,我二十幾歲才當兵!幾時介紹我識呀!有朋如此,我都好威喎!
呀! 咁年青有為的華藉特種兵少校, 連你都不知道, 咁佢都好低調下噃
佢的確是一位人生難得一見的奇材!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-11-2007 11:57 發表

路過的,如果24歲就有這樣的資歷,我相信他是動畫角色;因為我估計要經歷他所說的事,而且可以出來"教人"的話,起碼要有30來歲才有可能.
你唔相信, 但有好多人都信到十足.

引用:
原帖由 mswong 於 1-11-2007 02:32 發表
TA都有ID,平時keep在寫字摟開工才泒發,只有小數部隊才自巳keep,何必斤斤計較,二十幾歲升到少校,無得頂,我二十幾歲才當兵!幾時介紹我識呀!有朋如此,我都好威喎!
你看, 英雄出少年呀!把英軍的技能發揚光大呀. 
http://forum.wargame-operation.com/forumdisplay.php?fid=47

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-11-2007 16:11 發表

本論壇只有特定用戶組可以訪問。
..............
登記入去睇下啦

引用:
原帖由 WAIKO01 於 2-11-2007 00:29 發表

多口一問:如果是假的,這樣會被起訴嗎?
作為特種部隊, 佢的身份在英國未必會被確認, 但作香港就不會被否認! 真與假就只有自認或不認.
好玄呀!

引用:
原帖由 mswong 於 2-11-2007 01:02 發表
英國特種部隊,一九九七後在香港!作故事作好d喇!
唉! 我都係咁諗, 唔合理, 但又好多人肯信呢! 所以我都好服佢咁有辦法令人信佢!

引用:
原帖由 widowmaker 於 2-11-2007 10:05 發表

你真係好心機

可能人地貪平, 響深圳賽格度整
其實唔洗搞咁多野大家都已經心裡有數.

會唔會佢真係特工, 唔方便公開佢身份呀?

引用:
原帖由 widowmaker 於 4-11-2007 17:07 發表

佢一味emphasis佢教人戰術係唔收錢
但唔收錢就等於唔係假? 乜有D咁o既定律o既咩?
我去買老翻100蚊3隻再送多1隻, 咁送果隻唔通因為唔洗錢所以變成正版!

呢個世界好多怪人D行為係常人無法 ...
當人人都信你的時候, 你本身己是一個品牌, 那關於你的一切就自然會有價值, 這些價值會否帶來利益?

引用:
原帖由 mswong 於 4-11-2007 19:58 發表
各位:一個無惡意的大話!算喇,佢作大啫,穿煲了,佢自已"魚"啫何必死纏不放!請放過佢吧!從另一個角度來看,佢帶了不少歡樂給cgf,應記一功!
這個大家都知, 只不過佢自己無端白事間中攞張劇照話自己行動照, 一陣又攞張TA照話由SAS少校轉返做士兵, 一陣又攞張証出來話自己係軍人, 次次都係佢自己越搞越糟.

引用:
原帖由 auxair 於 10-11-2007 18:54 發表
An old colleague of mine (the Queen's Colour bearer). He is enjoying his present life with TA very very much - truly passionate.

好面善, 好似LO, Capt, Lam?

17 12
發新話題