發新話題

此文己被作者删除

兵兇戰危, 到處都是戰場, 隨處到是炸彈及疑人, 想保命都不易, 仲要保鑣, 那真要好好訓練後才好去!
其實除了保鑣, 會唔會請醫護人員?

引用:
原帖由 mouselkm 於 10-7-2007 19:28 發表
幾年前睇報紙傳,有個港人(前警察)到伊拉克做保儦,他說次次出坐街最少帶20個彈匣
三十一個, 總共六百發, 點打呀? 走為上著噃

引用:
原帖由 mouselkm 於 10-7-2007 19:41 發表
如果你想問帶咁多點解,我想有必要因對手可能有RPK等玩具,而且戰鬥到維和部隊來也末必完結,你想打打下無彈GAMEOVER ,定重D辛苦D
我估係佢未必有時間換夾, 因為武裝份子通常用伏擊及炸彈.

我諗我頂盡都只會帶300(5.56), 或150(7.62 x39)或 120(7.62 x 51), 把省下來的重量用來帶上手榴彈, 烟霧彈....
你又會選那支槍在伊拉克摯行保安任務呢?

引用:
原帖由 Paul 於 10-7-2007 21:51 發表

醫護我唔知

但我知有公司請人係軍營飯堂做野或清洗洗手間
無野呀你! 飯堂清潔洗厠所都要出動你去請人?

[quote]原帖由 mswong 於 11-7-2007 16:22 發表
清潔也好,保鏢也好在伊拉克最大之危險是人肉炸彈(自殺式)請間做清潔會不

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 11-7-2007 16:40 發表
中國人在當地會成為針對目標嗎?? 如果唔係我諗做得過
肯定有殺錯, 冇放過! 小心為妙.

食得鹹魚,真是要抵得渴! 無計!
長期食用醃制, 煙薰, 過度燒焦的食物, 經常吸煙及飲酒可以引起鼻咽癌.
資訊發達的結果就是這樣!

引用:
原帖由 mswong 於 18-7-2007 18:39 發表
親愛的朋友:食咸鱼同去伊............有セ關係呢???
咪玩啦!
咁即係話, 去得伊拉克做野, 就要預左有風險, 仲可能有手尾, 你必需對自己負責.
不該以人家的討論可能危害你的安全為由, 叫人收聲. 況者人家的討論並不是針對某某人!

發新話題