發新話題

英軍玩家貼圖區

又接受報名去交流啦! 你報左未?

引用:
原帖由 Shan10 於 3-12-2008 12:48 發表

唔啦,去英國exchange, 要好多interview, 又唔係好識軍事知識
聽返細佬講, 問啲野都幾深== , 佢就一定去到, 因為佢oral level 5, 又寫得, 又講得, 總之佢一定得
同埋我黎緊可能做野lu, 暑假? 沒有了
得唔得都去試吓啦! 有時可能有些人去唔到, 可以補到位嗎!

見條95YOKE冇咩用, 整左個水袋袋加上去.

附件

HYDRA CARRIER.jpg (70.05 KB)

3-12-2008 13:23

HYDRA CARRIER.jpg

引用:
原帖由 queen 於 12-12-2008 13:42 發表

Tihs one....
噢! bren gun 應該是輕機槍,英軍稱為 lmg .
但原來都會用Tripod?

引用:
原帖由 queen 於 12-12-2008 23:29 發表

Sure have Tripod la, and use this for AA mg too......
我都記得好似有...有張澳洲軍的相好似用三腳架.

引用:
原帖由 肥佬 於 13-12-2008 07:26 發表

就是把前面果兩支腳架拉長嗎? 請問 AA MG 又是什麼來的喔
Anti-Aircraft Machine Gun.
防空機槍.

引用:
原帖由 ricco 於 14-12-2008 07:38 發表
估下我同邊個吹緊水  (真有其人!)

p.s. 小弟有一段時間無上黎CGF 吹水喇! 多多關照!
好明顯地發現中國人的頭型同西人好唔同,
佢地戴beret會比較合適!

引用:
原帖由 B20_hk 於 25-2-2009 09:00 發表
好似是一部電影的劇照……套戲好似叫"條穚好?遠"
絶對值得收藏的一部電影!

附件

25-2-2009 19:20

勇氣的吹號

結束前的笛聲

整個第六空降師被圍剿

君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 肥佬 於 25-2-2009 20:54 發表

原來是這樣...開頭我都覺得怪怪地...QUEEN 爺為什麼去影作戰相無啦啦會攞住碌蕭在吹呢...看來真係有段故
這段在原著都有描述.
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

該片對英軍傘兵玩家有極大參考價值.

附件

25-2-2009 22:57

發新話題