26 12
發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

引用:
原帖由 starfox 於 10-5-2012 17:08 發表
先將好鍾意笑既賓國總統俘虜,然後在人質事件週年, 在香港鬧市放生, 由香港人處置...
咩呀! 菲律賓嗎! 亞洲民主國家典範嗎! 一於送反晒班菲傭回國投佢票囉!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 samsamyu 於 10-5-2012 18:29 發表
乘機抽水
重演8國聯軍現代版
北韓都唔夠膽郁啦! 郁中國? 一個伊拉克都搞唔掂! 憑什麽?
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

引用:
原帖由 enochtam2 於 10-5-2012 19:53 發表

南海好多漁業/天然氣資源~
美佬肯咁實際, 今日就唔洗要印銀紙啦!

引用:
原帖由 一舊水 於 10-5-2012 20:06 發表

一開戰
北韓無野輸,美國亦無著數
北韓係世界上影響力咁細,冧左都無事,但美國一傷就全世界大劑
美國佬嬴又點, 北韓塊地有料到就唔洗咁窮啦
打伊拉克都話有油分, 打北韓係蝕本生意
點睇都似北韓佔上風
北韓有啲連自己都唔知會射去邊的導彈, 美佬點咁郁佢!
美佬打韓當然有著數啦! 實彈演習姐! 咁都玩唔起! 菲律賓點會想玩?

引用:
原帖由 sunny2014 於 11-5-2012 07:49 發表

「馬尼拉人質事件」
我覺得身為一個香港人
會討厭菲律賓都真係正常到無得再正常既事
更何況,菲律賓係得個無敵艇隊
係人都知架啦呢樣
唔通要話佢地三隻孔雀加一隻老過你阿爺既Cannon class有本事同五大流氓國 ...
呢啲物體可以不理!

都係果句! 港人其實是最愛菲人的民眾! 但是馬尼拉件, 作為港人不能忘記亦不能原諒菲國所作所為!
況且今次中國出兵真是有可能開戰, 若果港府真是能夠配合利用菲傭對菲府成功施壓的話, 就有可能令菲人有所收儉, 避免開戰! 這一步對所有人都有好處! 當然對某些老吹風涼話的物體是另計!

引用:
原帖由 HongKoch 於 11-5-2012 08:52 發表

討厭菲律賓, 第一.你最多係討厭個政府或d警察, 關d人民乜事? 洗唔洗種族清洗埋菲律賓? 仲話咩趕走d菲傭, 忽上腦? d菲傭冇用都唔會有人請la, 話趕就趕d野你做? 仲要將港該問題賴落人度, 仲係唔係人?
第二.我覺得身 ...
你快啲過去菲律賓啦! 果邊好多朋友等緊你呀!
http://hk.apple.nextmedia.com/re ... l/20120511/50086052

引用:
原帖由 JBL 於 11-5-2012 20:11 發表

據報道稱參加示威的民眾每人可得40元披索.......
我都話打菲仔要用經濟牌! 菲傭唔可以來港都幾慘架!

引用:
原帖由 gtoray 於 11-5-2012 20:39 發表
雖則佢地都係來打工
不過都叫做幫左好多香港人
離鄉背井, 星期六日就梗係出來聚下腳ga啦
我覺得佢地大至上都好有秩序同規矩
似香港人集會完通地蘇州屎, 佢地反而更自律

趕走曬d菲傭就更加冇必要, 老老實實, 雖 ...
我就唔係咁睇! 幾千蚊請個菲傭, 好多人都可以, 結果就形成好多人無形中變成主人, 仲要無品個隻! 所以香港成為投訴之城!又制造大量港童! 好多人零願同菲傭住都唔都家人住, 喪失倫常關係! 完全依賴外傭, 隔離鄰舍都變得疏離!
況且! 十幾萬菲傭, 跟本就唔可能一次送走! 政府只可以分階段執行! 首先擱置申請, 然後拒絕續期!

所以話呢:兩國較量並不止看軍備, 要看綜合國力! 今次死菲仔點都要收歛吓

26 12
發新話題