發新話題

[認真] 電腦問題: 好驚x2

電腦問題: 好驚x2

好驚呀...係咁彈ie window出黎
close都close唔切, ctrl+alt+del 幾次先得
我諗關facebook事 (o係公司都試過)
是中毒嗎??

順差問埋,

我部電腦成日都熄唔到...

開機唔係"禁"機身個掣 但係 click mouse 開係唔係好有問題

請問有咩解救?? 謝謝

引用:
原帖由 dkmaorusamuk 於 11-12-2009 00:59 發表
可能係木馬病毒 ...先用軟件試一下查殺
how to scan? scan drivers??
我有kaspersky同counterspy...

引用:
原帖由 gtoray 於 11-12-2009 01:00 發表
中左 spyware ....
會不停彈廣告
唔係廣告, 雖然未load到個page< 但我見個頂係facebook既country story...
我諗住淋下花先訓ga ma...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-12-2009 01:08 發表

我之前個雞巴司機試過剷錯d重要file..........
下.....................................
分分鐘剷錯我都唔知...

[quote]原帖由 dkmaorusamuk 於 11-12-2009 01:27 發表

你先將卡巴設定為凈scan同隔離(好耐冇用~唔記得邊度設定啦 )...總之唔好讓佢自動殺毒...
用卡巴scan一下C Drive~
如果驚鏟錯~~睇下隔離

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 11-12-2009 02:39 發表
click mouse 開冇問題,如果唔想用可以關左佢tim
你ie係咩版?如果係8可以試下重設ie(我都係估下XD)
真的沒問題嗎? 但禁掣係開唔到喎...
ie係... 唔係ie8..

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-12-2009 10:29 發表
轉用firefox試下得唔得...

因為我以前用ie果陣都試過咁....
就係關左個網果陣,就係咁彈出黎
firefox... 我唔識呀

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-12-2009 10:55 發表

boni妹會上甜網....
冇呀..........

引用:
原帖由 Zap 於 11-12-2009 11:00 發表

Really?!
其實我好鍾意睇囉咁.......

引用:
原帖由 Zap 於 11-12-2009 11:41 發表

會睇壞"腦?架.......
我都話冇睇咯

引用:
原帖由 Zap 於 11-12-2009 12:03 發表

Guess is spyware from MSN....
唔係facebook 咩??

發新話題