33 123
發新話題

軍用子彈

軍用子彈

剛剛收到!靚到震....二戰參戰國家子彈有齊 等黄師奶行外....話知你係乜
ms再買两套軍用display board...£25一套...寄去外國妹仔大過主人婆  

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 一等兵 於 10-12-2010 21:00 發表
MS兄可唔可以影返一張二次大戰德軍子彈睇下呀 我好掛住隻鷹呀拜託ms兄
點揾
尊重人格, 請勿抄習

有多款,遲d ms買多一個....因為俾人掉低£50
搶走左!英國會友如有興趣可揾ms有特價!

尊重人格, 請勿抄習

5.56NATO

由民用.223 Remington 提高膛壓演變而來,美軍於越戰時期開始使用,1970年成為北約(NATO)會員國的標準用彈5.56 NATO與民用.223 Remington尺碼幾乎完全相同,不過 5.56 NATO因為高膛壓必須使用管壁較厚的彈殼。民用.223 Remington 槍械使用5.56 NATO 需要注意槍管耐壓是否能夠承受,5.56 NATO 的膛壓高於.223 Remington甚多。軍用 5.56 NATO槍械若使用 .223 Remington彈藥則因膛壓過低,影響彈道表現,須重新歸零,有效距離亦顯著縮短行內叫.223..民間無clip,clips有膠同鐵, ms大把要請揚声

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 sam524 於 13-12-2010 18:10 發表

我要彈唔要clip...
對不起,寄子彈去香港熱飯...ms怕怕

尊重人格, 請勿抄習

同是5.56mm NATO,英國彈同美國彈之分別!75g彈頭與50g彈頭
英國彈射程2,850m,美國1,850m所以英美兵互用子彈要ZEROING(歸零)過支槍

尊重人格, 請勿抄習

講起5.56子彈...ms想起當年有位在小型武器學校三粒花,啹喀兵在青山field firing,在曾咀有班政府量地官投訴子彈橫飛 立刻拉隊走人並去信HQBF炸型 結果三粒做咗印度兵 無得"升"從此改了水雷炮兵的歴史
當時啹喀兵大演習十日無可能終止 後來老細立刻班一批美國佬子彈,演習繼續....ms想蛇番一陣都不可

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 Merkatz 於 14-12-2010 14:01 發表

Thank you for informations.
陳腔濫調,何足掛齒
尊重人格, 請勿抄習

7.62mm子彈

圖中左起7.62X54R,7.62X51,7.62X39(Russia)
英國香港註軍在70s使用7.62mmX51,適用於SLR,LMG,GPMG,等;
英國會友歡迎索取郵費自付

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2010 19:08 發表

真係好可惜,唔到香港,請問其實係唔係無得飛,定係完全唔出得英國境呢?
寄香港...好多投訴又話奈又話收唔到 麻鬼煩ms唔食熱飯,最重要係送同賣係两回事

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2010 23:41 發表

完全唔送?
我可以等bo,收唔到都無所為,可唔可以送比我ar?
thx
真可憐,ms都好明白你地的心情!過咗Xmas至講

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 M1616 於 14-12-2010 10:11 發表

有時"貪"係好的! 早期唔貪!而家真係蘇州過後無艇搭
年青人做野不能太負面, 貪心是不值得鼓勵 早幾個月ms都唔知會在此浦頭喇,希望在人間
尊重人格, 請勿抄習

好消息,所有display boards平到你唔信
尊重人格, 請勿抄習

ms售出的子彈都經打磨及包裝

尊重人格, 請勿抄習

9mm magnum

尊重人格, 請勿抄習

33 123
發新話題