發新話題

閹MP5

閹MP5

MP5大名所累所有parts都焊死...拾到都喊餐死連mags都要閹

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 b9296 於 18-1-2011 15:23 發表
多謝參考!好在香港暫時唔使點焊(不過要切 - 仲可能會見骨)...

呢排見幾多人及早離場放晒啲old spec deact出嚟(可能經濟差莫水又可能怕政府又想收番晒“番閹”到時渣都無)...之前見有MP5 英國Enf ...
1.英國收槍要賠錢
2.就算番閹槍主可以秘密收藏!有好多人要 但藏有原好的MP5 mag 當非法藏械!
3.英國閹槍跟証書....可以自由買賣
4.香港閹槍要攞槍牌,ms曾與牌照科警司開會討論跟英國做法....但當時何x強極力反對因自由買賣做小好多生意

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 marco_oo 於 18-1-2011 19:07 發表
咁何x強

咪發過豬頭
ms去英國後生意一落千丈....後來重挺而走險走私上大陸(見各大報章)食得咸魚抵得x....成三年了重生死無人知 .....

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 b9296 於 19-1-2011 23:53 發表

問題就係呢度...每支“真鎗”入口香港照道理都要登記 - 偷賣咗俾大陸之後到時警方查番起點算(仲唔只一次)...?!如果賣真嘢同賣玩具一樣唔使每支登記咁我都想賣埋一份...
以ms的經驗推算假定
槍在A地登記想賣給B地!
1.攞A地出口紙
2.攞B地入口紙
3.當B地出証書証明已收A搶時...
由此A槍巳正式屬於B地!A政府祗知該槍已合法離境
如果B將文件燒了該槍就人間精發了

但智者一世聰明也想不到自已也人間精發

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mkmonkey 於 20-1-2011 20:43 發表

唔太可能喎,呢 d 敏感野一般唔會經郵政局寄,就算你出到口,除非入口時有人幫你掩飾 (即係有內鬼),唔係基本上無乜可能。
再者,該收槍證晝唔係由海關人員負責出?點會有機會走得甩?
當然唔排除寄件人 mark  ...
牛頭唔搭馬X....講僅何xx ling槍上大陸單case

尊重人格, 請勿抄習

發新話題