發新話題

ms 刺刀收藏系列

引用:
原帖由 cato 於 16-6-2010 19:14 發表
MS兄..你呢把駛吾駛自己開鋒??
刺刀唔洗開鋒喎
尊重人格, 請勿抄習

當今把把刺刀都有cutter喇
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cato 於 17-6-2010 00:02 發表

MS兄請問最先有..係咪蘇聯 ??
係,最遲係英國佬SA80
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 FPGRM 於 18-6-2010 00:11 發表

下SA80都抄人, 但這功能算是一個位大發明
試過有次打 wargame 我們是進攻的一方,
目標是一座有圍鐵綱的別墅, 如果我們從前門入一定損兵拆將,
於是有人提議用某人的SA80剌刀試圖剪斷鐵絲綱 ,
...
英國佬窮,唔係把把SA80都有Cutter 要infantry才有,Other Arms無
尊重人格, 請勿抄習

美國刺刀

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 tango10 於 18-6-2010 14:09 發表

英軍一真以來最信賴的槍都原來都不是英國人設計的
你可以到呢到睇吓:
http://www.chinesefirearms.com/110108/guns/guns.htm
由打祖魯人的....303....SLR... SA80乽係外國人設計的....! 所以都無需 ...
當時英國日不落國,所有佢管治的地方都叫英聯邦 凡棟起英國旗的地方均屬英國...明未
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 tango10 於 18-6-2010 16:29 發表

打祖魯人的是瑞士人設計, 303是美國人設計, SLR是比利時產品, SA80是美國AR18改出來喎! 點樣日不落呀!
當真
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 FPGRM 於 19-6-2010 18:42 發表

打祖魯

http://www.youtube.com/watch?v=1csr0dxalpI&feature=related
ms隻錶是瑞士,支槍係萬國,架車係日本.....
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cato 於 21-6-2010 13:24 發表
好吾好渣手呀..ms兄?
請問用乜比較呢
尊重人格, 請勿抄習

第一滴血

帶o ms揾了十萬港元 所以外間新聞對ms lee一行很大影響
尊重人格, 請勿抄習

西班牙刺刀

佛朗哥式,lee把bayonet 是在直布羅陀同西班牙女兵交換,佢真係好大好大
尊重人格, 請勿抄習

Glock 刺刀

Glock pistol 人人都識,glock bayonet 你見過未
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 Oscarpanzer 於 21-6-2010 20:26 發表
我仲以為真係GLock出的產品
唔係以為,係真係
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cato 於 21-6-2010 19:24 發表
小心喎..MS一陣人地以為你交換定情信物

但係呢把剌刀, 刀身好似前闊後細咁既?
咁似据架兵既刀既?? 同AK剌刀分別好大咁
純粹討論小弟吾識架下~~
前闊後細....一剌落人体唔o刀
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cato 於 21-6-2010 19:32 發表

MS咁講..吾通一般都吾好渣?
Russian AK-74 bayonet  黑色果把剌刀我會覺得好好渣..
因為佢有三條防滑汶
lee支好過AK好多
尊重人格, 請勿抄習

發新話題