18 12
發新話題

canon 40d

canon 40d

how much for the body?
thx.

thinking 50d or 40d..but 40d only under7k......

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-9-2008 23:14 發表
6k2 mk電
buy 50d or 40d ho ar.......

我諗緊呀,但我呢類超普通用家,40d都好夠用,留番d錢買鏡好過。

但50d又好吸引,如果再跌多少少價就會更吸引我

聽日就去買,仲諗緊買邊部//....

其實兩部都無所謂,我身邊得自已一個玩。我暫時得三支鏡頭。。。。
只係諗緊買部新型號好,定留少少錢買部40....
我諗到頭爆,一方面同自已講唔可以有''追機既心態,一方面又好想買返黎...

buy 40d today ar~~

引用:
原帖由 101653 於 4-10-2008 23:34 發表

喂老友....你又話聽日先買既??
忍唔住,今日放工去左買。
因為個朋友做相機鋪,所有今日去搵佢買囉

101653係咪個晚唱k個個棒棒堂?

引用:
原帖由 101653 於 4-10-2008 23:38 發表

話時話喇....你果3支咩鏡頭黎架??
我個d鏡頭點同你地比呀,係咪要笑我?定還是想找個機會show off?如果係,我唔想講。

引用:
原帖由 101653 於 4-10-2008 23:42 發表

唔係牙....我想問你咩廠咋....
我D器材都唔係我既....借番黎咋...
師兄唔好介意....
我之前用350嘛,所有有一支kit鏡囉,又買多支55--250,今日再拿埋支50mm囉
全部平野,都係canon

但係發覺40d用18-55mm個樣好怪。。。。
睇黎要買支好少少既鏡先靚仔

引用:
原帖由 adrianyahk 於 4-10-2008 23:48 發表

要原廠: 17-55 f2.8
唔洗  : 龍龍A16
保留升FF: 17-40L
唔明?

今日想買遮光x.....但想問下係咪就咁同人講個口徑就得?例如58mm???

ic..thx^^

18 12
發新話題