28 12
發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 28-5-2009 01:27 發表

早一陣子認左,好似重賠左錢比佢地d後代
土著部落個族可以開賭場(和味過和味龍 ),等白人“自願性"賠返比土著

土著子女升U用政府錢, 半白半紅都有半價

引用:
原帖由 keane 於 28-5-2009 14:40 發表

當時班學生領袖搞到咁大件事, 如果肯吹雞讓步撤退,

事後佢地都會無咩好結果 ...... 起馬佢地以後係中國, 呢一世都冇運行,

呢D結果班領袖一定知道, 所以局搏, 賭一舖, 最後結果大家都知道嘞   ...
都唔一定,溫家寶做到總理啦

KGB 同 CIA 同 MI6 係過去五六十幾年其中一分不公開既正職係.......

引用:
原帖由 loop2 於 31-5-2009 19:53 發表

攪攪震....
由六十年代至今古巴, 非洲各國, 南美各國, 八九十年代東歐....

引用:
原帖由 keane 於 31-5-2009 20:21 發表
特別係二戰後, 民主國家唔想一黨專政既國家強大, 繁榮.

搞 內亂, 內鬥, 內耗 後, 再行自己果一套, 就係最直接達到目的既方法,

二戰後, 大部份大規模既戰爭, 都係由民主國家撩起
而KGB及中共對非洲各共產游撃隊的大量武器資助也為非洲各小國帶來完不了的內戰

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 23:36 發表

呢個未見過
不過新聞影到地下有肉醬狀ge物體
不過早前TVB找到個比車車斷腳的

引用:
原帖由 kimkileo 於 31-5-2009 22:52 發表

係咪有線呀.....有線搵番當年被車斷腳既大學生.....佢自己話為救一個女學生企出左路邊....但事後女學生唔認有咁既事...佢話呢個係最傷佢心既...
Sorry, 係有線
之前記錯

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 31-5-2009 22:33 發表

我睇到d人散得切
你指夜間“裝甲運兵車"抄上天安門果段?

引用:
原帖由 bravohk 於 1-6-2009 00:28 發表
六四誰是誰非我唔討論,當年小弟已經係中學生,每晚都有留意電視播最新情况~直到果晚上面熄燈清場,果D血淋淋影像,雜誌上面D要用鐵產產起既肉醬相片仍然記得,當年港人流過幾多眼淚,轉眼二十年今日睇新聞透視見到有 ...
所以中學教六四是必要, 不論國內/本港

引用:
原帖由 keane 於 1-6-2009 01:46 發表

中國歷史話俾我知;

當同一時間, 多過一個皇帝, 多過一個 政黨, 政權, 勢力 就勢必 ............. 打 得
試下好似美國歷史今由共和黨中分出一個叫民主黨既反對派, 由同一班出身既權貴人士輪流兩個黨民主地當權
今算“民主"嗎?

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 01:37 發表
想學「英美」的民主自由!?

民主自由的背後代價有多少你知道嗎?

中國十三億人口可以一人一票選總理可以嗎?

答案是:當然可以!

我可告訴你誰當選!

就是最有錢那一個當選!

中國有三億人口文盲 ...
好似泰國他信今

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2009 02:04 發表

唔出奇架!

聞說當年的27軍也不是駐於北京!

命令落於27軍,若駐北京軍區軍人起來反抗,

誰知要打幾耐?

香港接收一二百萬難民都似!
有D人見北京有軍車/裝甲車比人燒就話有解放軍在北京城內打"內戰", 我打死都不信,
我覺得學運中有一少部份暴民帶氣油彈攻擊解放軍

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-6-2009 02:19 發表

都有好多係搶左軍車上d架生,所以不會絕對係手無寸鐵
頭先係TVB見港大有學生說六四解放軍也有傷亡,但場中就有人說傷亡是因為學生要自衛,
直利害  手無寸鐵對AK47還可以自衛殺人

一些人見現場有氣油燃燒的火種, 就話解放軍在現場火化屍體, 清除物證。

今當年一定要有用噴火器先可以把今多幾千屍體火化, 而可否完全火化成灰也有問題
之後再由工兵們把天安門燒成黑色的地磚馬上一夜內轉成新的白石磚

我細個時95年最早由這套美國人拍的記錄片了解六四
一個中國人一定要看的記錄片

http://ca8hk.wordpress.com/2009/05/28/gate-of-heavenly-peace/

05:56
http://www.youtube.com/watch?v=igsW5yQ6428
侯得健
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BE%AF%E5%BE%B7%E5%BB%BA

有趣的是...

柴玲在美國控告紀錄片《天安門》
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=12696223

28 12
發新話題