28 12
發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

政府又唔係一個人, 當然冇良知啦
如果把一個政府擬人化看一件事, 好多野會好難看清。

當年有開放派在中共內, 今日也有更加多開放派在中共內,
改變需要時間的, 如果對改變快慢有不滿, 實在有用的行動是....
一係可以加入政府內部升到高層〔溫總,奧巴馬)
一係可以的武力用兵器把前一個政府推返

想下想下我之前說D野都唔係完全正確, 我都係收返我之前說的野

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-6-2009 19:58 發表

宜家講緊既係中國

唔好同我講其他國家, 其他國家點X街都唔關我事

總之共匪用軍隊屠殺人民, 用坦克衝向人民, 歪曲事實, 向國民封鎖消息, 將事件淡化, 20年來不承認責任就係錯

係都要話佢做得岩既我都無野 ...
所有人都話都知中共當年做錯的,
只不過不同意有人把殺了一條村的事,
作大成殺了一個城的事,
把事發的現場由村口, 說成村公所。
因為我地着重六四真相

全世界的人都知中共一直滿手鮮血, 在大陸街上現在私下朋友間叫“共產黨X街“的人多的, 不會有秘密警察捉人,
和平示威也有上年在上海出現兩次,

有次我在內地餐枱上自己見的, 我地同一個內地商人, 醫生夫婦及當地統戰部部長在海南三亞吃食, 個內地商人也在統戰部部長面前大談共產黨壞話

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 22:51 發表

在和平討論之下~
我十分不同意你的意見~!
大是大非,好難唔講唔理,
我都清楚明白,只係其中一個故事~
但我的良知話我聽,唔可以就係只係其中一個故事,就可以唔理,當冇事發生~
有個註京記者朋友,在一個採訪埸合,從 ...
這是其中一個原因,所以我之前收返我的說話

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-6-2009 02:36 發表
希望6月4號係維園見到大家...見到我記得打招呼
不如一齊去

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-6-2009 02:55 發表

我...去有野做...
OK

引用:
原帖由 ranger_hk 於 3-6-2009 07:31 發表
明天黑衣哀悼!
x!! 但王丹叫人穿白衣

http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/32/1/1/1154147/1.html

引用:
原帖由 loki 於 3-6-2009 18:05 發表
大陸D人係話著白衫?我聽日都係白衫
Me too

引用:
原帖由 於 4-6-2009 11:50 發表
其實平反左會點...我比較想知結果....
以後同鬼佬講數可以再大大聲D

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:31 發表
直選出來一定好?

台灣三千萬同胞選個「陳水扁」!結果有目共睹!

我都想香港有直選!

但最基本要「選民」質數有上升先得!
投票人數上次只有兩成

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:48 發表

在Yahoo找到的
「2004年尾至2005年中,塗謹申被揭發利用公帑租用民主黨和自己持有的「匯標公司」旗下的物業,作為自己的議員辦事處!!」
社民連更利害, 尖沙咀的辦事處總部係借新義安物業

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7 ... B%E9%80%A3%E7%B7%9A

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:08 發表

毓民係九西選,大把老新仔投佢票啦了
我地向日本學習“日式民主"

唐人電視.............係同大纪元日報同一個老板.....也即是法論功

28 12
發新話題