發新話題

F22低空低速低飛都可以

F22低空低速低飛都可以

引用:
原帖由 蕉皮 於 10-2-2010 23:45 發表

關左個引擎掛.............類似啦
反而應係引擎有力推, 二維噴嘴電腦操控好。

引用:
原帖由 CWHS 於 11-2-2010 17:38 發表

可空中停留(視覺中)跟本唔關Thrust -> Weight 事.
最簡單問題, 點解飛機可以飛上天  
你指呢樣? Su-27機身因為今而可以做出不少動作

引用:
原帖由 CWHS 於 12-2-2010 00:45 發表

你呢張圖只係普通一張機翼如何 produce life咋 wor...唔關事架.
nishi講中D, 都同慣性有關.
今你話“點解飛機可以飛上天"有關

引用:
原帖由 CWHS 於 12-2-2010 00:46 發表

無Thrust Vectoring既舊Generation 既Su-27, MIG-29系列都做到架.
片中至少有一個動作Su-27, MIG-29做唔到

引用:
原帖由 CWHS 於 12-2-2010 00:46 發表

無Thrust Vectoring既舊Generation 既Su-27, MIG-29系列都做到架.
Su-27, MIG-29的動作是主要因為機身的空氣動力學設計, F-22的動作就主要同飛控電腦及向量噴嘴有關
http://www.youtube.com/watch?v=h7F8XfSLXHY&NR=1

引用:
原帖由 CWHS 於 12-2-2010 01:01 發表

Lift唔一定係Generate by wing, 因為Low Speed狀態下, Swept Wing基本上已經無咩Life.
今又唔關Lift, 又唔關引擎進力, 今關咩?

發新話題