發新話題

中國抄悍馬已out左, 美佬會用新車

中國抄悍馬已out左, 美佬會用新車

叫 M-ATVs, mine-resistant, ambush-protected all-terrain vehicles

附件

2-10-2009 04:09

2-10-2009 04:09

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-10-2009 04:11 發表
車內視野差到爆!
好過比人射穿或炸爆

還有MRAPs

http://www.youtube.com/watch?v=w4UWVoSNxjw

http://www.youtube.com/watch?v=PwlqniPLOOc&NR=1

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-10-2009 04:14 發表
門上四個係咪cam??
唔知....

奧巴馬就係用佢地救美國汽車工業

呢D美國軍用汽車生產商既股票在09年不下跌反而暴升

有時看看一D戰史資料, 戰爭時陸軍最重要有的不是坦克, 大砲或製甲車, 而係各種貨車, 如果冇貨車運人, 水, 食物, 汽油, 彈藥, 坦克(條帶行太遠路會斷), 大砲,  所有高價或先進既地面武器都可以當垃圾

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 2-10-2009 14:07 發表
又抄咩悍馬呀樓主
我指東風猛士

引用:
原帖由 Rager 於 2-10-2009 19:52 發表
點解有關中國嘅POST都會有你出現為中國護航?
算吧...係我錯, 其實東風猛士車頭同悍馬有不同, 係參考唔係抄

引用:
原帖由 Boniface 於 3-10-2009 23:50 發表
我地無支持西方
但係中國抄野抄到世界聞名
你覺得佢做得岩?

以軍事角度看.......岩

我個人反而對我國軍工人員果斷地勇於“參考"他國設計感到自豪

在戰爭層面上只有想自殺既人先會“當當正正"

P.S. 美佬架卡車仔MRAPs個防地雷底盤設計應係抄南非的

發新話題