發新話題

偵察任務之討論

以兵器來看.........

第一: 我九成唔會用S&W曲尺 這一些圾垃, 我打過真槍又唔準又手感差,聽講重好似好易壞。

引用:
原帖由 mouselkm 於 13-7-2007 21:10 發表
問題就是MAC10射速快,火網勁,但9X19威力.... ,但用先進D 如MP7,P90等穿透力強子彈,,雖然SOP是火網,煙霧,走佬,但日後補給也是問題.....這就是我想不通的地方
果本書我看過,基本上“吹水”成份很高,一個話Glock唔好用既作家,我也不會看他上一眼

如果我“出動”我會帶Glock或IMI 941(沙鹰BB)

其實用9mm的好處是可以帶好大量也不會太重,用來作逃跑火網有好處(只在森林)

所以我會用MP-5K  PDW 加滅聲器

引用:
原帖由 WAIKO01 於 14-7-2007 03:37 發表

如果可以的話p90加滅聲器,會不會更好?
理論上會係, 但由於5.7mm及P90的實戰資料太少(太新了),所以我選了風險低一點的9mm,用MP5K是因為短少,而我又不喜歡M11,L34A1,UZI等那一類開放式(0pen blow)槍機擊發的SMG

引用:
原帖由 mswong 於 15-7-2007 02:25 發表

咸魚青菜各有各愛!GLOCK,MS有幾支但是MS不喜歡?
ms最愛是否9mm白朗靈Hi-power?

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 15-7-2007 10:29 發表
帶美金~
帶黃金可能重好

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-7-2007 22:01 發表

我睇Bravo two zero , 班SAS用腰帶"攝"到成腰都係金幣~
因為係反美國家地區

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-7-2007 23:30 發表

唔係....因為....Rhodesia....我總記住佢已經收左檔...(變左zimbabwe)...而且又幾鍾意Rhodesia軍... 所以...
我想起“血鑽”
唔通ms有副業

引用:
原帖由 mswong 於 16-7-2007 22:57 發表
親愛的朋友:做戲咋!比喻香港警察個個都皮帶有金幣?日日都被人卜頭喇,好在MS做過SASC,唔係SAS
what is SASC?

引用:
原帖由 mswong 於 17-7-2007 00:38 發表
請問你對滅声器認識有多少?
呢句簡單, 但其實內學問很多 大家應花少少心機想下

可是軍版會花心機想一想武器原理的人不多

發新話題