發新話題

好快大家有1:1 黑鷹打

場主們

請受小弟一拜

香港Game界又行出左一大步

DAUPHIN"海豚"係基本成個機種家族既叫法, 連原廠網站也是用DAUPHIN作族名,
因為全機種系列第一架機就系叫DAUPHIN"海豚", 雖然之後有軍用版轉是叫Panther,
而近期的一些新型號也冇加上DAUPHIN字眼, 但DAUPHIN"海豚"還是現今最常用的機種家族叫法。

http://www.eurocopter.com/site/F ... d=89&page_id=63

好似AK74, AKM, 56式, 係咪都可以叫AK

AR15也可以指M16, M4, M4A1, M733所有槍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 30-9-2008 00:19 發表
我意思海豚係家族名, 唔係只係EC155專用名
今叫EC155做海豚應可以
而且EC155原廠冇比動物名佢

引用:
原帖由 Royal_9413 於 30-9-2008 00:23 發表

不知道, 不過從來沒有咁叫

在未教到直九同EC155B1分別前
如果我找一張沒有解放軍迷彩的直九, 95%學生答我係EC155B1
只有d比較細心的同學會分到
直九同EC155B1分別.....不如我上原廠網站找料,一次過post上軍版,
基本上係引掣及操控系統不同

引用:
原帖由 飛哥仔 於 30-9-2008 00:21 發表

咁其實BLACK HAWK會唔會又係一樣係家族既叫法哦?
我個人覺得“BLACK HAWK" 應係可以成為S-70家族既代名詞,

但美國佬好似對D字面野比法國佬"緊張"D

S-70i BLACK HAWK
UH-60 Black Hawk
UH-60L Black Hawk
UH-60Q MEDEVAC
MH-60G Pave Hawk
HH-60G Pave Hawk
CH-60 Sea Hawk
S-70B SEAHAWK
MH-60S Seahawk
MH-60R SEAHAWK

今北韓可以叫朝鮮或要叫北朝鮮嗎?
叫韓國係咪等如指南韓?
係一個迷........

有D人指隻野唔似, 今不如自己造隻等我地開開眼界

其實我都有個意見比比場主 ,
如果是玩一些BLACK HAWK DOWN 式既救人任務時, 直升機近棵樹及其他物件也可以,
但正常直升機升降下今近棵樹會有危險, 可否把隻直升機移離棵樹少少?
今在玩一D安全上直升機飛走既逃走任務時會真D。

引用:
原帖由 a98mkl 於 30-9-2008 18:06 發表
個頭果粒野唔係好順眼XD

雖然唔可以話完美,但係有架直升機係道都幾好玩,有得玩救人啦XD
記住要搵個黑人拎住枝手槍衝埋去比個機師拎MP5射瓜佢^^

果粒係雷達,

係O 可以裝加油管

引用:
原帖由 亞延 於 1-10-2008 01:04 發表

我反而想知佢點解佢成日上BLACKHAWK
人地住離島又體弱多病卦

發新話題