發新話題

F22低空低速低飛都可以

小弟唔係咁熟戰機
點解F22可以半空垂直懸浮一長段時間?
"BREATHE..... Keeps you calm under stress.... "

引用:
原帖由 CWHS 於 11-2-2010 12:11 發表
Aerodynamic Instability, 再加4大定律Drag Thrust Lift Weight.
自己領略一下.
真係多謝師兄你

你講完我E d 飛機門外漢更加唔明  

"BREATHE..... Keeps you calm under stress.... "

引用:
原帖由 RX7 於 11-2-2010 13:22 發表

推力>重量
thx!~

引用:
原帖由 CWHS 於 12-2-2010 01:04 發表

功臣其實不只Thrust Vectoring, 還有FADEC.
師兄我知你學識過人

但你咁pro 既答案對我地d普通人士黎講完全唔會明

我只係問左一個少少問題

我係完全唔識但我好奇

但師兄/飛機高人/前輩你d 回答只係不停增加疑問

比我感覺係"你自己揾answer 啦" "你邊明,就算講都要詳細" 要賣弄一下但又懶得答哂你

不如師兄你就就我 E D 凡夫 ,或部分同我一樣無知既member

一次過清清楚楚一篇咁講好過無心插柳插幾句咁

for exp:我知火箭升氣係好深好詳細,但往往都有簡單的閹術如何做到,有如d 報紙,教科書咁,.....

如有得罪望見諒

小弟乃心直口快之人

引用:
原帖由 Paul 於 12-2-2010 00:52 發表

今你話“點解飛機可以飛上天"有關
引用:
原帖由 Paul 於 12-2-2010 01:06 發表

今又唔關Lift, 又唔關引擎進力, 今關咩?
引用:
原帖由 CWHS 於 11-2-2010 12:11 發表
Aerodynamic Instability, 再加4大定律Drag Thrust Lift Weight.
自己領略一下.
引用:
原帖由 CWHS 於 11-2-2010 17:38 發表

可空中停留(視覺中)跟本唔關Thrust -> Weight 事.
最簡單問題, 點解飛機可以飛上天 <- 已經差唔多係答案
小弟覺得唔係terms去邊到可以揾到的問題

而係師兄的回答方式o者 , 你可以review 下

如果唔係就唔會得我一個get 錯 direction...

放心我唔會post war , 係個人 comments only..

any, 我會上網揾下,多謝各位不吝賜教

不果我誠心覺得師兄係呢方面好pro

引用:
原帖由 CWHS 於 12-2-2010 12:44 發表

如果師兄覺得我有錯誤影響他人, 我作出道歉.
咁又唔駛

我都學到野gei

發新話題