發新話題

向警察致敬

引用:
原帖由 tango10 於 10-7-2012 21:48 發表

你唔係呀! 把精挑細選受個嚴格訓練薪高糧準的精英警隊與不守秩序, 亂掉垃圾落地及警車到的遊行示威者的行為作對比!
真是公安都變成管囉!
幾有趣的恩維,人地錯就一個代表全體。同樣理論代入另一面就'你係精英嘛,你薪高糧準嘛'
敢請問示威者係唔係人?有無個人修養?道德價值觀? 亂掉垃圾除左罰$1500,同樣代表其教養

引用:
原帖由 tango10 於 11-7-2012 10:08 發表

一個錯全部罰是紀律部隊入職受訓時必經的過程! 同樣工作時亦被灌輸這種工作態度以維持部隊的紀律.
不過現在有人竟然把受過嚴格訓練的警察與普通巿民用同一個標準來衡量. 咁不如把警察工作好似清潔咁全部外判好個囉 ...
姐係簡單D講,人地就有責任,巿民就無責任可以點做都OK?
你要人解畫就鬧到狗血淋頭,巿民就”嘻嘻,邊有得咁比嫁"?
勿忘有公民權但同時都有公民義務
再者,人地點受訓同你扔垃圾有乜関係

引用:
原帖由 HunterX 於 11-7-2012 16:28 發表

即係咁, 如果兩個警員巡邏時遇到銀行械劫案, Rambo上身咁兩個打十個生擒悍匪, 係咪又係個別警員問題, 與整體警隊無關?
係架,咁唔通你以為個個都可以打十個?
g4都唔係個個馬德鍾la, right ?

引用:
原帖由 tango10 於 12-7-2012 00:42 發表

警隊用咁多錢訓練警員就是如何有責任地去執勤唔會亂來!
你識唔識中文?答非所问

" 勿忘有公民權但同時都有公民義務 再者,人地點受訓同你扔垃圾有乜関係"

引用:
原帖由 tango10 於 14-7-2012 04:36 發表

警察受訓練當然包括如何處理沒有公民義務又違法的人! 而且同你, 我任何人都有關!

發新話題